Mainos
Mainos

Ärsyynnytkö ruokaseuralaisen maiskutuksesta? Syy voi yllättää

Hermostuminen, ärsyyntyminen ja raivon tunne voivat kertoa ääniyliherkkyyden harvinaisesta muodosta, misofoniasta. 

Kiristyykö pinna, kun seuralainen pureskelee perunaa, rouskuttaa näkkileipää tai juo äänekkäästi? Tekisikö mielesi huutaa toista olemaan hiljaa tai vaihtaa välittömästi huonetta? Syömisen äänistä ärsyyntyminen saattaa kieliä misofoniasta.

Misofonia on ääniyliherkkyyttä, joka saa ihmisen ärsyyntymään usein toistuvista, melko hiljaisista äänistä, kuten siitä, kun toinen syö. Äänet aiheuttavat ärsyyntymistä ja jopa raivoa. Misofoniaan ei ole varsinaista lääkitystä, mutta siedätyshoito tai taustahäly saattavat auttaa. Myös pitkä pinna on tarpeen.

Vaikka äänistä ärsyyntyminen ei mukavaa olekaan, voivat ääniyliherkkyydestä kärsivät lohduttautua hyvillä uutisilla. Misofoniaan perehtyneet tutkijat ovat saaneet selville, että misofoniasta kärsivät ovat yleensä muita ihmisiä luovempia. Tutkimuksen mukaan yhteys on selkeä: mitä enemmän äänet ärsyttävät, sitä luovempi henkilö on.

Lähde: Upworthy

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme