Mainos
Mainos

Eläinlääkärin huoli: Vastaanotolle tulee joulun aikaan humalaisia lemmikkejä – eikä kyseessä aina ole vahinko

Lemmikkiä uhkaa alkoholimyrkytys, jos se pääsee maistamaan omistajansa mukista. Alkoholi voi aiheuttaa lemmikille kohtauksia, ja jopa pysäyttää hengityksen.

Joulukuu on on yhteisten juhlien aikaa. Telegraph-lehden mukaan eläinlääkärit ovat huolissaan juhlakaudesta, sillä ympäri pikkujoulujuhlia lojuvat juomalasit ovat houkuttelevia myös lemmikkien näkökulmasta.

Lemmikkiä uhkaa alkoholimyrkytys, jos se pääsee maistamaan omistajansa mukista; eläinlääkäreiden mukaan lemmikit ovat usein luonnostaan uteliaita nuuhkimaan ja maistamaan pöytään jääneitä herkkuja. Lemmikin pieni koko tekee siitä hyvin potentiaalisen alkoholimyrkytyksen uhrin.

Vaikka suuri osa lemmikkien jouluvahingoista on nimenomaan vahinkoja, eläinlääkäreiden mukaan jotkut antavat lemmikeilleen alkoholia voidakseen sitten kuvata niistä ”hassuja” videoita sosiaalisiin medioihin. Lienee sanomattakin selvää, ettei tällainen toiminta ole hyväksyttävää.


Maailmanlaajuisteti toimiva Veterinary Poisons Information Service, lyhyesti VPIS, on eräänlainen eläinlääkärien myrkytystietokeskus. Se sai vuonna 2015 alkoholimyrkytyksen hoitoon liittyen 26 puhelua. Vuonna 2016 soittoja oli joulukuun alussa tullut jo 18, eikä juhlakausi ollut edes kunnolla alkanut.

Kaikki myrkytykset eivät edes tule tietoon, sillä omistaja ei aina hakeudu eläinlääkärille lemmikkinsä kanssa. Alkoholi voi aiheuttaa lemmikille kohtauksia, ja jopa pysäyttää hengityksen.

Alkoholin lisäksi myös esimerkiksi suklaa ja rusinat ovat koirille vaaraksi. Kahvi ja suklaa sisältävät metyyliksantiinia, joka voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa kuolemaan. Tumma suklaa on maitosuklaata vaarallisempaa, sillä se sisältää suuremman määrän metyyliksantiinia. Koiraa voivat kiinnostaa myös kynttilät tai paketoidut lahjat, joiden pureskelulla voi olla tuhoisia seurauksia.


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot