Mainos
Mainos

Enemmän ei ole parempi – näin kauan sinun tulee lankuttaa saadaksesi tuloksia

Personal trainer on listannut joukon asioita, jotka tulisi ottaa huomioon tätä suosittua liikettä suorittaessa. 

Lankku on loppupeleissä melko yksinkertainen liike: sinun tulee ainoastaan pitää itseäsi suorassa kyynärpäiden varassa tietyn aikaa. Vaikka liikkeen luvataan vahvistavan tehokkaasti niin keskivartaloa kuin käsilihaksia, moni on saattanut pohtia, kuinka kauan liikkeessä tulee pysyä mahdollisimman suuren hyödyn saamiseksi.

Vastaus ei ole niin yksinkertainen kuin voisi luulla.

Lyhytkestoisetkin lankutustreenit tuottavat tuloksia 

Asiantuntijan mukaan lankun kesto ei ole liikkeen tehokkuuden kannalta lainkaan yhtä tärkeä kuin asento, joka on koko liikkeen avain. Voit lankuttaa kymmenen sekuntia tai minuutin, kunhan asentosi pysyy oikeaoppisena koko tämän ajan.

Newyorkilaisen personal trainerin Doug Sklarin mukaan minuutti on hyvä aika lankutukselle, mutta siinä ei ole mitään väärää, jos haluat tehdä sen kolmessa eri osassa. Lyhyet treenisessiot antavat Sklarin mukaan saman hyödyn kuin yksi pidempi, yhtäjaksoinen lankutuskerta. 

Jos pidät enemmän lyhytkestoisista lankutuksista, Sklar suosittelee kokeilemaan vuorolankutusta. Pidä asento kymmenen sekuntia, rentouta kymmeneksi sekunniksi ja toista tämä kolmesta kuuteen kertaan.

Älä yritä lankuttaa pidempään kuin oikeasti pystyt!

Minuutti on siis aika, jota asiantuntija suosittelee tämän liikkeen suorittamiseen. Jos minuutti tuntuu sinusta liian helpolta, pyri tiivistämään keskivartaloasi entistä enemmän liikkeen aikana. Voit myös haastaa itseäsi kokeilemalla uusia lankutustapoja. 

Videolta löydät uusia vinkkejä tehokkaisiin lankkutreeneihin. 


Lankutitpa sitten kerralla, osissa tai millä variaatiolla tahansa, Sklarin mukaan tärkeintä liikkeen suorittamisessa on omien rajojen tiedostaminen. Lankutusajan kasvaessa riski virheasennolle ja samalla loukkaantumiselle kasvaa. 

Joten, lankuta niin kauan kuin pystyt pitämään hyvän asennon aina minuuttiin saakka. Tällä säännöllä tuloksia syntyy taatusti!

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme