Mainos
Mainos

Erikoinen keksintö ihmetyttää: Juotavasta aurinkorasvasta tutkijoiden seuraava läpimurto?

Juotavan aurinkorasvan kehittäjät väittävät juoman tarjoavan aivan uudenlaista suojaa auringon aiheuttamia vaurioita vastaan.

Liian moni meistä jättää aurinkorasvan kotiin tai ei käytä sitä riittävästi, vaikka auringon aiheuttamista vaaroista oltaisiinkin tietoisia.

Mutta miltä kuulostaisi, jos ulkoisen voiteen sijaan voisit suojata ihosi sisältä päin? Se voi olla hyvinkin pian mahdollista, sillä dermatologit ja tutkijat ovat löytäneet täydelliseltä kuulostavan ratkaisun ihon suojelemiseksi. 

Samoja tuloksia hedelmiä ja kasviksia syömällä

Dermatologi Bobby Awada kertoo näkevänsä päivittäin vastaanotollaan sekä lyhyt- että pitkäkestoisia iho-ongelmia, jotka olisi voitu välttää aurinkorasvaa käyttämällä.

Tästä syystä mies onkin kehitellyt vitamiinipitoisen juoman, joka lupausten mukaan suojelee ihoa auringon aiheuttamilta vaurioilta kolmesta viiteen tuntiin riippuen henkilön ihon sävystä ja vitamiinien imeytymiskyvystä.

Juoman vaikutuksista ollaan tekemässä laajamittaista tutkimusta, mutta jo nyt pienten tutkimusryhmien keskuudessa tehdyt havainnot osoittavat juomien suojaavan ihoa auringolta. Samankaltaisiin tuloksiin on päästy vitamiini- ja lykopeenipitoisia kasviksia ja hedelmiä, kuten tomaatteja syömällä.

Persikanmakuinen juoma ja juomajauhe sisältävät ihon suojaamisen kannalta sopivassa suhteessa vitamiineja. Tuotteita voi jo nyt ostaa verkkokauppa Amazonista, mutta ennen laajamittaista levitystä tuotteet joutuvat vielä tiukkaan syyniin. 

Juoman markkinoille tuloa odotellessa kannattaa muistaa suojata iho aina ulkona liikkuessa. Awadalla muistuttaa, että koskaan ei tulisi luottaa vain yhteen suojautumismekanismiin, vaan käyttää rasvan lisäksi myös hattua ja aurinkosuojaa.

Video: Aurinko voi aiheuttaa karua jälkeä, muista siis käyttää aurinkorasvaa!

Lähde: TheGuardian 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme