Mainos
Mainos

Ethän kuntoile liikaa? Liiallinen liikunta voi hidastaa painonpudotusta

Liiallinen liikunta voi tehdä painonpudottamisesta entistä vaikeampaa, väittää uusi tutkimus. 

Vaikka viettäisitkin kuntosalilla monta tuntia viikossa, se ei automaattisesti tarkoita nopeaa laihtumista. Uusien tutkimuksien mukaan liiallinen kuntoilu voi kostautua, ja lopulta jopa hidastaa painonpudotusta. 

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että elimistö sopeutuu nopeasti kohonneeseen aktiivisuustasoon, jolloin kaloreiden kulutus ei ole enää yhtä tehokasta kuin maltillisesti treenaavilla.

Tämä muutos aineenvaihdunnassa tarkoittaa sitä, että ihmiset jotka luottavat saavuttavansa liikunnan avulla tavoitteensa, joutuvat todennäköisesti pettymään.

Ruokavaliolla liikuntaa merkittävämpi rooli

Yhdysvaltalainen tutkimus tutki ilmiötä mittaamalla yli 300 henkilön päivittäistä energiankulutusta ja aktiivisuustasoa. Tutkijat havaitsivat, että tietyn kynnyksen jälkeen kuntoilulla ei ollut enää merkittävää vaikutusta heidän polttamiinsa kaloreihin.

Tutkijat vertasivat henkilöitä, jotka tekevät fyysisesti rankkaa työtä, toimistotyöläisiin ja huomasivat, ettei heidän päivittäinen energiankulutuksensa eronnut huomattavasti toisistaan rankan liikuntasuorituksen jälkeen. 

Current Biology -lehdessä julkaistu tutkimus vahvistaa sen, että ruokavalion merkitystä laihduttamisessa ei pidä vähätellä. Ruokavaliolla on itse asiassa huomattavasti liikuntaa merkittävä rooli painonpudotuksen kannalta.

New Yorkin yliopiston tohtori Herman Pontzer muistuttaa, että liikunta on kuitenkin erittäin tärkeää terveyden kannalta.

– Terveys on ensimmäinen asia, jonka mainitsen, jos joku kysyy liikunnan vaikutuksia. On olemassa tuhansittain todisteita siitä, että liikunta on erittäin tärkeä asia sekä kehon että mielen terveydelle, eikä tämä tutkimus muuta tätä tosiasiaa, Pontzer muistuttaa.

Ruokavalio yhdistettynä maltilliseen liikuntaan tuottaa parhaimmat tulokset painonpudotuksen kannalta. 

Katso Elixirin treeni- ja aamupalavinkit videoilta:

Lähde: Mirror

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme