Mainos
Mainos

Ethän ole unohtanut kuntosalien klassikkolaitetta? Samaan tehoon eivät muut laitteet yllä!

Kunto Plus -lehti listasi neljä hyvää syytä ottaa konkari käyttöön.

Monet sivuuttavat soutulaitteen matkalla juoksumatolle tai crosstrainerille, mutta tätä vanhan koulukunnan klassikkolaitetta ei kannattaisi ylenkatsoa. Soutulaite pesee nimittäin monet treenivimpaimet tehokkuudessa mennen tullen.

1. Treeniä koko keholle

Soutulaitteessa lähes kaikki lihasryhmät pääsevät töihin samalla kertaa: jopa 86 prosenttia lihaksista on tällöin käytössä. Tähän eivät muut laitteet yllä.

2. Tehokasta energian kulutusta

Soutulaitetreenissä yhdistyvät lihaskunto- ja aerobinen harjoittelu. Intervallitreeni soutulaitteella on todella tehokas tapa kuluttaa runsaasti energiaa lyhyessä ajassa.

3. Vähemmän vammoja

Soutulaite on nivelille esimerkiksi juoksua hellävaraisempi treenimuoto, sillä siinä jalkoihin ei kohdistu kovia tärähdyksiä, ja se voi olla parempi vaihtoehto monille, joille juoksu tai muut tärähdyksiä aiheuttavat lajit eivät sovi.

4. Loistavaa lämmittelyä

Soutulaite sopii mainiosti lämmittelyyn esimerkiksi ennen lihaskuntotreeniä. Soutaminen herättelee koko kehoa toisin kuin esimerkiksi juoksumatto ja kuntopyörä, jotka kuormittavat lähinnä jalkojen lihaksia.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme