Mainos
Mainos

Etkö malta viettää lepopäivää? 5 syytä pitää taukoa treeneistä

Treenatessa levolla on yhtä tärkeä rooli kuin hikoilemisellakin. Jos jätät tauot väliin, kehosi voi laittaa kapuloita rattaisiin

Onko enemmän aina enemmän? Treenikaudella lepopäivä on aivan yhtä tärkeä kuin treenipäiväkin, sillä kroppasi tarvitsee aikaa työstä toipumiseen. 

Nämä ovat seuraukset, jos jätät lepopäivän välistä:

1. Glygokeenivarastot ehtyvät

Jos treenaa jatkuvasti, kehon glygokeenivarastot ehtyvät, mikä heikentää suorituskykyä, saa lihakset väsymään ja näkyy taatusti myös treeneissä negatiivisesti. 

2. Stressihormonien määrä lisääntyy

Jos kehosi ei saa riittävästi lepoa, stressihormoni kortisolin määrä kehossasi lisääntyy. Tämä vaikuttaa muun muassa painon nousuun. 

3. Kehitys ei enää kehitykään...

Kehittyminen tapahtuu levossa. Jos haluat, että treenistäsi seuraa parempi kunto ja tiukemmat lihakset, et jätä lepopäivää väliin. 

Itse asiassa jatkuva, kova treeni voi jopa vaikuttaa lihaskasvuun negatiivisesti

4. Tunnet olosi kaameaksi

Treenaat ainakin osittain sen vuoksi, että voisit paremmin, mutta jos treenaat jatkuvasti, voit todennäköisesti todella huonosti. 

Harjoittelun aikana lihas ikään kuin rikkoutuu, mutta palautuu levossa ja kehittyy rasituksen jälkeen paremmaksi. Jos palautumista ei tapahdu, voit fyysisesti aina vain huonommin, vaikka treenaisit enemmän. 

5. Pääsi hajoaa!

Jos rehkit jatkuvasti, jaksamisesi kärsii paitsi fyysisesti, myös henkisesti. Lepotauot ovat sallittuja ja tarpeellisia, joten älä turhaan pode huonoa omaatuntoa – välillä sohvalla makaaminen on kaikki, mitä tarvitset!

Video: Miksi joskus tuntuu, että painonhallinta on niin kovin vaikeaa? Tässä syy!

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme