Mainos
Mainos

Etkö nuku kahdeksaa tuntia yössä? Ei hätää, tämäkin määrä riittää

Väite unen tarpeesta ja nykytekniikan vaikutuksesta siihen on kyseenalaistettu.

Kahdeksan tuntia – siitä kaikki puhuvat. Vähempi yöuni ei riitä.

Kalifornian yliopiston tutkijat ovat nyt selvitelleet, pitääkö tieto paikkansa. He keräsivät dataa yli tuhannen päivän ajalta selvittääkseen, kuinka monta tuntia yöunta on ”tarpeeksi”.

Ja vastaus? Se on noin kuusi.

kuva2

Tutkittavat henkilöt Namibiassa, Tansaniassa ja Boliviassa nukkuivat keskimäärin noin 6,5 tuntia yössä. He myös olivat terveempiä kuin britit. Tutkittujen keskuudessa esiintyi vähemmän ylipainoa, he olivat paremmassa fyysisessä kunnossa ja heidän verenpaineensakin oli parempi, kertoo Marie Claire -lehti.

Kyse ei ole myöskään eroista esimerkiksi älypuhelinten käytössä, sillä tutkittavat henkilöt menivät nukkumaan vasta auringon jo laskettua – eivät siis aikaisin!

Yleisesti ajatellaan, että nykyteknologia useine näyttöineen haittaa ja häiritsee ihmistä niin, että hän nukkuu vähemmän kuin muuten nukkuisi. Tutkijoiden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun väite on kyseenalaistettu.

Eikö uni tule? Nappaa vinkit:


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme