Mainos
Mainos

Haluatko polttaa rasvaa? Kiinnitä huomiota yöuniisi

Rasvanpoltto on vahvasti yhteydessä unen määrään, muistuttaa Rutgersin yliopiston asiantuntija. 

Rutgersin yliopiston asiantuntija (Director of the Center for Health and Human Performance) Shawn Arent muistuttaa, että yksi yleisimpiä virheitä, joita laihduttaja tekee, on unen merkityksen unohtaminen. 

– Jos et nuku riittävästi ja unesi ei ole laadukasta, kasvuhormonia ei erity niin paljon kuin olisi mahdollista. Jatkuva univaje on yhteydessä ylipainoon, hän kertoo Business Insiderin videolla.  

Kasvuhormoni tunnetaan myös rasvanpolttohormonina tai kauneushormonina. Liian vähäinen uni voi johtaa insuliiniresistenssiin, mikä on osin seurausta liian vähäisen kasvuhormonin erittymisestä. 

Minkä verran sitten tulisi nukkua, jotta kasvuhormonia erittyisi riittävästi?

Arentin mukaan kuusi tuntia yössä on minimi, mutta 7–9 olisi hyvä tuntimäärä, johon rasvaa pudottavan ihmisen tulisi pyrkiä. 

– Tuntimäärässä on toki vaihteluita, mutta heissä, jotka nukkuvat 7–9 tuntia yössä, on tutkimusten mukaan vähiten ylipainoisia. 


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme