Mainos
Mainos

Haluatko tietää, kuinka älykäs taaperosi on? Kokeile helppoa rusinatestiä

Lasten älykkyyttä testattiin rusinoiden avulla.

Jokainen vanhempi pitää lastaan fiksuna ja filmaattisena, mutta voiko lapsen tulevan älykkyyden todella selvittää? Netmums-sivuston mukaan tutkijat yrittivät; avuksi tarvittiin rusinoita!

Warwickin yliopiston tutkijat käyttivät 20-kuisten taaperoiden testaamiseen rusinoita ja muovikuppia. Rusina asetettiin kupin alle. Lasten käskettiin odottaa minuutti, jonka jälkeen he saisivat syödä rusinan.

Tutkijat havaitsivat, että aikarajaa kiltisti odottavat lapset selvisivät myöhemmin koulussa paremmin kuin lapset, jotka vain söivät rusinan heti. Tutkijoiden mukaan hyvin ennenaikaisesti syntyneet lapset ottivat myös muita todennäköisemmin rusinan ennen minuutin aikarajan umpeutumista.

Samat lapset testattiin uudelleen kahdeksanvuotiaina kolmella eri testillä. Kiusausta taaperona vastustaneet lapset saivat noin seitsemän pistettä enemmän kuin lapset, jotka eivät malttaneet odottaa. Mitä huonommin rusinatesti sujui, sitä lyhyempi keskittymiskyky lapsella oli.

Tutkijoiden mukaan testillä on hyvä testata lapsen itsehillintäkykyä. Testiä voi kokeilla kotioloissa, mutta turhan vakavasti sen tuloksia ei kenties kannata ottaa.

Testaa omat silmäsi: Mikä kuvioista on erilainen?

***


Lähde: Netmums.com

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme