Mainos
Mainos

Harrasta seksiä ennen kuin menet nukkumaan – tästä syystä se kannattaa

Onko sinulla tapana pyöriä lakanoissa rauhattomana ennen nukkumaanmenoa? Seksin harrastamisella saatat lopettaa tämän ärsyttävän tavan.

Siinä missä nukkuminen tekee hyvää seksielämälle, voi seksi tehdä myös hyvää unenlaadulle. Seksin rauhoittavat vaikutukset eivät ole pelkkää puuta heinää, sillä tuoreen selvityksen mukaan ennen nukkumaanmenoa suoritetuilla petipuuhilla todella on merkitystä myös loppuyön sujuvuuteen, kertoo muun muassa Men's Health.

Australialaisen yliopiston unitutkija Michele Lastella kollegoineen kyseli 460 aikuisen unitottumuksista ja sai huomata, että aikuisten välisellä petijumpalla todella on suotuisia vaikutuksia yöuniin.

Lastellan selvitysten mukaan jopa kaksi kolmasosaa tutkimukseen osallistuneista 18–70-vuotiaista nukkui paremmin seksin jälkeen. Hommassa on ainoastaan yksi juju: myönteinen vaikutus uniin toimi parhaiten, jos molemmat osapuolet saivat orgasmin.

– Saimme selville, että 64 prosenttia vastaajista ilmaisi nukkuneensa paremmin, kun seksi tapahtui kumppanin kanssa, ja siihen liittyi orgasmi, Lastella kertoi Adelaide Now -julkaisulle.

Viime vuonna Lastella kertoi, että tuolloin vasta tekeillä oleva projekti pohjautui ennakkotodisteille siitä, että seksin ja orgasmin jälkeen vapautuu runsaasti oksitosiinia, jonka on sanottu toimivan rauhoittavana tekijänä vähentäen nukahtamiseen kuluvaa aikaa.

Koska Lastellan kysely vaikuttaisi vahvistavan ennakko-oletukset, kannattanee illan seksihetkeen panostaa, jos mielii nähdä kauniita unia. Voi olla, että heräät aamulla hyvin levänneenä ja hymy huulillasi.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme