Mainos
Mainos

"Hiljaisuus ei suojele meitä" – raskausuutisen paljastamista ei pitäisikään odotella?

Monia neuvotaan pitämään toivottukin raskaus salaisuutena, kunnes ”vaarallinen aika” on ohi.

Kun googlaa sanat "milloin turvallista kertoa raskaudesta", löytää kymmeniä tuhansia tuloksia. Keskustelupalstoilla tulevat äidit kyselevät, koska raskaudestaan uskaltaa kertoa. Moni viivyttelee, koska alkuraskaudesta tapahtuvat keskenmenot ovat yleisiä. 

Vuonna 2014 psykologi Jessica Zucker aloitti kampanjan keskenmenoihin liittyvän tabun karkottamiseksi. Myös hän itse on kokenut keskenmenon.

Zuckerin Instagam-tili IHadAMiscarriage, suom. minä koin keskenmenon, puhuu vaietusta aiheesta suoraan. Vuoden 2017 teema kampanjassa on toive siitä, että raskaudesta voisi kertoa aiemmin.

Monia neuvotaan pitämään raskaus salaisuutena, kunnes ”vaarallinen aika” on ohi.  Näin toimitaan siitä huolimatta, että raskaus voi päättyä odottamattomasti myös myöhemmässä vaiheessa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Zuckerin sivuston mukaan naisia neuvotaan salaamaan hyvät uutiset siltä varalta, että ne muuttuvat huonoiksi. Tämä kuitenkin lisää hiljaisuutta ja peittelyä keskenmenon tapahtuessa: kukaan ei tiennyt ihanasta uutisesta, jolloin kamalasta uutisesta kertominen vaikeutuu.

– Raskauden ilon jakaminen ei tee meistä haavoittuvampia, jos menetämme raskauden. Hiljaisuus ei suojele meitä, vaan sen sijaan itse asiassa satuttaa meitä, Zucker kirjoittaa Instagramissa.

– Meillä on oikeus valita, koska ja kenen kanssa haluamme jakaa (uutisen).

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot