Mainos
Mainos

Huolestuttava kyselytulos: Naiset ovat tyytyväisimmillään alipainoisina

Naiset ovat tyytyväisimpiä vartaloonsa ollessaan käytännössä alipainoisia, kertoo tuore kysely.

Yli tuhannelle ihmiselle tehty kysely paljasti, että naiset ovat tyytyväisimpiä vartaloonsa ollessaan painoindeksin mukaan alipainoisia, kertoo Metro.

Fitnessyhtiö FitRatedin teettämän kyselyn mukaan naiset tunsivat suhteensa vartaloonsa parhaimmaksi, kun heidän painoindeksinsä oli alle 18,5, eli normaalia alhaisempi paino. Naiset pisteyttivät silloin itsevarmuutensa neljän arvoiseksi asteikolla yhdestä viiteen. Painoindeksi lasketaan jakamalla henkilön paino pituuden neliöllä.

Kun painoindeksi oli 18,5–24,9 eli normaalipainon rajoissa, naiset antoivat tyytyväisyydelleen pisteitä keskimäärin vain 3,4 asteikolla 1–5. Ylipainoiset ja liikalihavat arvioivat itsevarmuutensa pistein 2,8 ja 2,1.

FitRated-yhtiöstä muistutetaan, ettei laihuus tarkoita tervettä, eikä ole sellaisenaan positiivinen tavoite.

Miehet eivät kuitenkaan kyselyn perusteella tunteneet samoin kuin naiset. Miehet olivat omimmillaan ollessaan normaalipainoisia, ja tunsivat melkein samoin vartalostaan, olivatpa he sitten yli- tai alipainoisia. Ylipainoiset miehet pisteyttivät itsevarmuutensa liki samoin kuin normaalipainoiset naiset.

Lähde: Metro, FitRated

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot