Mainos
Mainos

Huomisesta tai ensi viikosta ei ole takeita – nuori nainen avautuu vakavasta sairaudestaan

Vaikka ulospäin 19-vuotias nainen näyttää terveeltä ja hyväkuntoiselta, hän sairastaa sairautta, joka voi päättää hänen elämänsä aivan liian aikaisin. 

Nuori Nicole Allen on liikunta-addikti, joka treenaa jopa kuusi tuntia päivässä kuudesti viikossa. Vaikka naisesta ei päällepäin uskoisi, hän sairastaa vakavaa aineenvaihduntasairautta, joka vie hänet toisinaan useiksi viikoiksi sairaalahoitoon. 

Liikuntaohjaajana ja personal trainerina työskentelevä Allen kertoo asiakkaidensa hämmästyvän aina, kun nainen paljastaa kamppailevansa päivittäin monielinsairautensa, kystisen fibrioosin, kanssa.

Kystinen fibrioosi on aineenvaihduntasairaus, joka vaikuttaa ensisijaisesti keuhkoihin ja ruoansulatuskanavaan saaden ne täyttymään paksulla ja tahmealla limalla. Vuosien saatossa se tuhoaa hiljalleen keuhkoja toistuvien infektioiden seurauksena.

Vaikka ulospäin hyväkuntoiselta ja terveeltä vaikuttava nainen joutuu syömään päivittäin 30 tablettia ja käymään säännöllisesti hoidoissa, hän jaksaa silti katsoa maailmaa positiivisten lasien läpi.

"Jokaisen tulisi tehdä asioita, jotka saavat heidät iloisiksi"

Kun Allen syntyi, hänen vanhemmilleen kerrottiin, että heidän tyttärensä ei todennäköisesti näkisi 16-vuotispäiväänsä. Kiitos lääketieteen, 19-vuotias nainen elää nyt täyttä elämää ja yrittää urheilla niin paljon kuin mahdollista pitääkseen keuhkonsa vahvoina.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Muun muassa tanssia, uintia, ratsastusta ja kuntosalia harrastava nainen on tehnyt rakastamistaan asioista itselleen myös ammatin. Tällä hetkellä nainen työskentelee eräällä Kreikan lomasaarella liikunta-ohjaajana ja personal trainerina. Vaikka työ on yksi hänen toteutuneista unelmistaan, se on tuonut mukanaan myös haasteita. Nainen joutuu käymään vähintään neljä kertaa vuodessa sairaalassa, jossa hänelle annetaan suonensisäisiä antibiootteja, ja hän joutuu kantamaan aina mukanaan suurta joukkoa lääkkeitä.

Kaikista vaikeuksista huolimatta nainen ei tunne, että olisi joutunut luopumaan mistään – päinvastoin. Allenin mukaan sairaus on tehnyt hänestä sen henkilön, joka hän on nyt, ja hän toteaakin kasvaneen aikuiseksi nopeammin kuin monet hänen ystävänsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Minusta tuntuu usein siltä, kuin kaikki ympärilläni olijat eläisivät elämäänsä kävelynopeudella samaan aikaan, kun minä juoksen sitä läpi yrittäen kokea niin paljon kuin mahdollista lyhyessä ajassa.

Tulevaisuuden unelmissa siintävät puoliso ja lapset, vaikka nainen ei uskallakaan tehdä suunnitelmia kuin vuodeksi tai pariksi eteenpäin. Elämä kystisen fibrioosin kanssa on arvaamatonta, eikä voi koskaan tietää, mitä ensi vuonna, ensi viikolla tai edes huomenna tapahtuu. Hän kehottaakin kaikkia ihmisiä elämään elämäänsä täysillä ja tekemään juuri sitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos joku voi sanoa elämän olevan liian lyhyt, se olen minä. Jokaisen tulisi tehdä asioita, jotka saavat heidät iloisiksi ja elää jokainen päivä niin, kuin se olisi heidän viimeisensä, Allen päättää.

Lähde: Mirror

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme