Mainos
Mainos

Hyväkuntoinen Elise, 24, menehtyi täysin yllättäen – surun murtama äiti: ”Hän oli vain nukahtanut eikä enää herännyt"

Yllättävä sydämenpysähdys vei hyväkuntoisen nuoren hengen.

Täysin terve hammaslääkäriopiskelija Elise Fitzpatrick löydettiin yllättäen kuolleena viime syyskuussa. Naisen perhe on nyt astunut esiin menetyksensä kanssa ja kertoo The Sun -sivustolle haluavansa, että heidän tyttärensä muistetaan kilttinä ja huolehtivana nuorena naisena, joka eli koko 24 vuoden pituisen elämänsä täysillä.

Äiti Kirstyn mukaan hänen tyttärensä oli fyysisesti terve, ja hän eli täysin tavallista nuoren naisen elämää ilman minkäänlaisia oireita. Tästä syystä perheen onkin ollut vaikea ymmärtää menetystä. 

"Tekstasin hänelle koko päivän..."

Äiti kertoo viime syyskuisen aamun olleen täysin tavallinen, kunnes tytön joka aamuista tekstiviestiä ei alkanut kuulua.

– En ollut kuullut hänestä aamukymmeneen, mikä oli ihan ok, mutta tekstasin hänelle koko päivän, enkä saanut yhtään vastausta.

Kun vastauksia ei alkanut kuulua, Elisen äiti ja isä lähtivät naisen asunnolle tarkastamaan, olisiko heidän tyttärellään kaikki kunnossa.

– Hypin ikkunassa ja löysimme hänet sohvalta. Hän oli vain nukahtanut eikä enää herännyt, Kirstyn kertoo vakavasta tilanteesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ambulanssin ja poliisin saavuttua paikalle perhe sai kuulla lopullisen päätöksen epäilyilleen; heidän tyttärensä oli kuollut.

Myöhemmin perheelle kerrottiin naisen äkkikuoleman johtuneen Sudden Adult Death Syndromasta (SADS), niin kutsutusta aikuisten kätkytkuolemasta.

Pian Elisen kuoleman jälkeen äidille diagnosoitiin geneettinen sairaus, Brugadan oireyhtymä, joka myös kasvattaa sydänperäisen äkkikuoleman riskiä. Erittäin vaaralliseksi oireyhtymän tekee se, että sairaus on usein täysin oireeton, jolloin se jää helposti huomaamatta.

Nyt lääkärit yrittävät selvittää, linkittyvätkö äidin oireyhtymä ja tyttären kuolema kenties toisiinsa. 

"Kuin tikittävä aikapommi perheessämme"

Vaikka äkillisille kuolemalle löytyi näennäinen syy, äidin mukaan se ei selitä sitä, miksi nuoren, hyväkuntoisen ja täynnä elämää olevan naisen elämä päättyi aivan liian aikaisin.

– Minulle siinä ei ole lainkaan järkeä, äiti toteaa.

Elisen neljä sisarusta tullaan myös testaamaan geneettisten sairauksien varalta.

– Nyt se on kuin tikittävä aikapommi perheessämme, Kirsty kertoo.

Oman surunsa keskellä perhe haluaa levittää tietoa näistä harvinaisista oireyhtymistä, joita he kutsuvat myös nimellä hiljainen tappaja. 

Video: Ilmojen lämmetessä on hyvä kerrata vinkki, jonka avulla voit pelastaa ihmishengen. 


Lähde: TheSun 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme