Mainos
Mainos

Jo kuusivuotiaat inhoavat omia vartaloitaan: "He ajattelevat olevansa lihavia"

Raportin mukaan hyvin nuoret kärsivät itsetunto-ongelmista kehon suhteen.

Jo kuusivuotiaat lapset ovat tyytymättömiä vartaloihinsa, kertoo BBC. Aiheesta raportin kirjoitti The Youth Select Committee, joka on 14–18-vuotiaiden muodostama komitea.

Komitea haastatteli bloggaajia, media-alan yrityksiä, opettajia ja mielenterveysalan ammattilaisia. Raportin mukaan hyvin nuoret kärsivät itsetunto-ongelmista kehon suhteen.

– Tiedän kuusivuotiaita, jotka eivät mene kouluun, koska (muut) lapset sanovat, että heillä on karvaiset jalat, ja he ajattelevat olevansa lihavia, nuorten terveysasioita ajavan NHS Youth Forumin jäsen Susie Williams kuvaa.

Komitean kanssa keskustellut Kirstie Stage kokee painetta näyttää hyvältä esimerkiksi sosiaalisen median palvelu Snapchatissa. Toinen nuori kertoo, että vähäinen määrä tykkäyksiä sosiaalisen median kuvaan saattoi madaltaa mielialaa.

Varaprofessori Phillippa Diedrichs West of Englandin yliopistosta korostaa, että tyytymättömyys kehoon on myös suuri mielenterveysongelma, jota ei oteta tarpeeksi vakavasti. Monet kampanjat esimerkiksi syömishäiriöistä on suunnattu vain naisille, jolloin muut ihmisryhmät jäävät ilman huomiota.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme