Mainos
Mainos

Kamala pomo? Näin radikaalisti epämieluisa esimies voi vaikuttaa terveyteesi

Nyt se on tutkittu, epämieluisa pomo voi todellakin olla vaaraksi terveydellesi. 

Jos pomon kanssa syntyy usein riitaa, kannattaa työpaikan vaihtoa harkita. Tutkimuksien mukaan huono esimies voi nimittäin vaikuttaa terveydentilaasi huomattavalla tavalla. 

Yli 200:ta tutkimuksesta kootun aineiston mukaan epämieluisan pomon aiheuttama työstressi vaikuttaa ihmiseen samalla tavalla kuin altistuminen tupakansavulle. 

Joskus työpaikan vaihto olisi paras ratkaisu terveyden kannalta

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan jopa 80 prosenttia työntekijöistä ilmoitti esimiehen olevan pääsyyllinen heidän kokemaansa työstressiin. Tästä seikasta huolimatta lähes 60 prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei aio jättää työpaikkaansa huonon esimiehen vuoksi.

Joskus työpaikan vaihtaminen voisi kuitenkin olla paras ratkaisu. Mitä kauemmin työskentelet epämieluisan pomon alaisena, sitä suuremmat vaikutukset sillä on sekä fyysiselle että psyykkiselle terveydellesi. 

Huono esimies on usein myös syynä siihen, että työmotivaatio katoaa tai työilmapiiri muuttuu negatiiviseksi. Myös nämä seikat aiheuttavat osaltaan tupakkaan verrattavaa stressiä. 

Jos pomosi aiheuttaa sinulle harmaita hiuksia ja arvostat terveyttäsi, kannattaa työpaikan vaihtoa harkita. 

Lähde: BBC

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot