Mainos
Mainos

Kiroilulla useita hyviä puolia – pahasta tavasta voi sittenkin olla sinulle hyötyä

Kuuletko usein kommentteja kiroilustasi? Seuraavan kerran kun sammakoita pääsee suustasi, voit perustella pahaa tapaasi seuraavien kohtien avulla. 

Kiroilusta on todistetusti hyötyä monellakin eri tapaa; se lievittää stressiä, nostaa kipukynnystä ja voi jopa parantaa ihmissuhteita. Mutta miten?

Kiroilusta hyötyä stressaavissa tilanteissa

Kiroilu vapauttaa adrenaliinia, mikä voi vaikuttaa sinuun kahdella hyvin erilaisella tavalla. Sillä voi olla joko turruttava, tai vaihtoehtoisesti stimuloiva vaikutus. Esimerkiksi silloin, kun potkaiset varpaasi pöydän kulmaan, kiroilu tuntuu helpottavan kipua. Ennen vaativaa urheilusuoritusta lausutut kirosanat voivat puolestaan auttaa sinua antamaan kaikkesi.  

Kiroilu voi olla myös tehokas tapa purkaa stressiä vaativissa tilanteissa. Tutkimukset ovat itse asiassa osoittaneet, että stressaavaa työtä tekevien kirurgien ja lentäjien toimintakyky kärsii, jos he eivät saa kiroilla ja tämän avulla vapauttaa kasautunutta stressiä.

Vaikka kiroilua pidetään usein negatiivisena asiana sosiaalisissa tilanteissa, sillä voi olla myös positiivisia seurauksia. Kiroilu voi nimittäin toimia myös tapana osoittaa empatiaa tai rakentaa luottamusta ihmisten välille.

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot