Mainos
Mainos

Koulukiusaajilla uusi, kammottava trendi – voisi helposti viedä kiusatun hengen

Erään tutkimuksen mukaan allergista lasta kiusataan todennäköisemmin kuin muita.

Australialaisen 7 News -uutissivuston mukaan koulukiusaajilla on uusi, hengenvaarallinen keino piinata uhrejaan. Niin sanotut ”allergiakiusaajat” kaatavat uhriensa päälle allergisoivaa ruoka-ainetta, kuten maitoa tai maapähkinävoita, tai usuttavat näitä syömään pähkinöitä.

Anafylaksia

  • Äkillinen ja vakava allerginen yleisreaktio
  • Lapsilla harvinaisempi kuin aikuisilla
  • Hengenvaarallinen, jos tarjolla ei ole oikeanlaista ensiapua
  • Voi kehittyä minuuteissa
  • Yksi tavallisimpia aiheuttajia on juuri ruoka, kuten viljat, maito, pähkinät ja siemenet sekä kananmuna

Kiusaajat myös syöttävät uhrilleen salaa allergisoivia ruoka-aineita, Andrew Fong New South Walesin yliopistosta kertoo.

Äkillistä ja vakavaa allergista reaktiota voidaan hoitaa EpiPenillä eli adrenaliinikynällä. Tämäkin on kiusaajille punainen vaate.

– EpiPeniin voi liittyä leima, ja EpiPenin omistaminen on muille lapsille hyvin näkyvää. Tämä voi olla vaarallista, koska kyseessä on lapsen hengen pelastava lääkitys, Fong kuvaa.

Kiusaajat voivat ottaa silmätikukseen myös lapsen, joka saa koulussa erilaisen aterian kuin muut. Erään tutkimuksen mukaan allergista lasta kiusataan todennäköisemmin kuin muita.

Osa australialaisvanhemmista on jopa ottanut lapsensa pois koulusta, koska tilanne pelottaa heitä.


***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme