Mainos
Mainos

"Kuin isku vasten kasvoja" – Pauliina, 22, julkaisi kuvan vatsastaan 9 viikkoa synnytyksen jälkeen

Nuori äiti kyllästyi katselemaan kuvia täydellisistä äideistä ja päätti julkaista kuville oman rehellisen vastineensa.

Ruotsalainen 22-vuotias Pauliina Backman sai ensimmäisen lapsensa helmikuussa. Vaikka hän oli tietoinen raskausarpien muodostumisesta, ne yllättivät nuoren äidin täysin.

– Tiesin, että voisin saada niitä, mutta en ollut valmistautunut siihen. Se oli melkein kuin isku vasten kasvoja, Backman toteaa.

Backman ei jäänyt kuitenkaan murehtimaan asiaa, vaan päätti julkaista rehellisen kuvan vatsastaan vain yhdeksän viikkoa synnytyksen jälkeen. Hän halusi kuvallaan kertoa, miltä äitiys todellisuudessa näyttää. 

"Äidin keho on hämmästyttävä"

Backman kertoo kyllästyneensä siihen täydelliseen kuvaan, jonka media antaa äideistä. 

– Olen kyllästynyt kaikkiin ohjeisiin ja vinkkeihin, joissa opastetaan, miten saada litteä vatsa viikon kuluttua synnytyksestä, Backman kertoo syyn paljastavan kuvan taustalta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hänen mukaansa ulkonäön sijaan tuoreiden äitien pitäisi kiinnittää huomiota lapseen ja kehon merkitykseen vauvan hoidossa.

– Haluan kaikkien nuorien äitien näkevän, että kaikki eivät saa litteää vatsaa synnytyksen jälkeen. Vatsa voi lisäksi olla täynnä raskausarpia. Mutta näillä asioilla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, että äidin keho on hämmästyttävä! Backman kirjoittaa Instagram-tilillään.

Hänen mukaansa vauva on ihana syy kärsiä näistä vaivoista.

Huolehtimisen sijaan tulisi tuntea ylpeyttä 

Raskausarvet ovat hyvin yleisiä ja niitä syntyy 75–90 prosentille raskaana olevista naisista. Arpien yleisyydestä huolimatta Backman epäröi alkuun kuvan julkaisemista sosiaalisessa mediassa.

– Olin todella hermostunut siitä, että minua haukutaan tai kuvani ei saa lainkaan vastauksia. Monet nimittäin ajattelevat arpien olevan rumia.

Lopulta hän päätti kuitenkin julkaista kuvan aviomiehensä tukemana. Myös mies halusi näyttää mahdollisimman monelle ihmiselle, miltä raskausvatsa todellisuudessa näyttää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pian kuvan julkaisun jälkeen kommentteja alkoi satelemaan, ja ne ovat olleet pääasiassa positiivisia. Moni nuori nainen on jopa kommentoinut Backmanin toimivan heille roolimallina.

–  Tulin niin onnelliseksi, että aloin melkein itkeä. Nyt näen oman vatsani uudessa valossa, Backman kertoo.

Hänen mukaansa on erittäin huolestuttavaa, että tuoreet äidit eivät pysty nauttimaan vauva-ajasta, koska ovat huolissaan kehostaan. Huolehtimisen sijaan heidän tulisi olla ylpeitä, nainen toteaa.

Video: Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat.

Lähde: Aftonbladet 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme