Mainos
Mainos

Kuntosalilaitteet vai vapaat painot? Näitä kehonrakentaja Mika Nyyssölä suosittelee

Kehonrakentajan mielestä saliharrastajan ei kannattaisi olla liian ehdoton treenitapojensa suhteen. 

Yksikään kuntosaliharrastaja ei ole voinut välttyä vapaita painoja ja kuntosalilaitteita koskevalta väittelyltä. Vaikka kummankin koulukunnan kannattajat ovat varmoja oman mielipiteensä oikeellisuudesta, huippukehonrakentaja Mika Nyyssölän mukaan asia ei ole niin yksiselitteinen.

Miehen mukaan treenitapa tulisi valita aina omaa kehoa kuunnellen.

Treeni tulee tehdä kehoa kuunnellen

Vaikka monissa yhteyksissä vapaiden painojen hyötyjä ylistetäänkin, Nyyssölän mukaan kuntosalilaitteiden joukosta löytyy todella hyviäkin laitteita.

– Jos jokin vapailla painoilla tehtävä liike ei tunnu hyvältä ja siihen löytyy laite, kokeile sitä. Se voi tuntua hyvältä juuri sinulle, Nyyssölä toteaa.

Nyyssölä kertoo, että vapaita painoja suositaan yleensä siitä syystä, että ne kehittävät keskivartalon hallintaa, mutta esimerkiksi vammoista kärsiville monet laitteet sopivat usein vapaita painoja paremmin. Nyyssölän mukaan ei kannata myöskään ajatella, että laitteilla treenatessa pääsisi jotenkin helpommalla.

–  Jos laittaa tarpeeksi painoja, tehdään sopivia sarjoja sopivilla palautuksilla, niin kyllä voidaan saadaan hyviä tuloksia.

Omissa treeneissään mies kertoo käyttävänsä sekä vapaita painoja että kuntosalilaitteita. 

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme