Mainos
Mainos

Lääkärin huolestuttava havainto: Jo 9-vuotiaat haluavat plastiikkakirurgiaa alapäähänsä – "hyvin järkyttävää"

Lääkäri uskoo tyttöjen jopa liioittelevan kokemaansa stressiä taatakseen itselleen pääsyn leikkaukseen.

Jopa alaikäiset tytöt haluavat parannella alapäätään plastiikkakirurgian keinoin, kertoo brittilehti Daily Mail. Lontoolaisen tohtori Paquita de Zuluetin mukaan tytöt liioittelevat kokemaansa henkistä ja fyysistä stressiä taatakseen itselleen pääsyn labiaplastiaan, jossa sisempiä tai ulompia häpyhuulia pienennetään kirurgisesti.

Lehden mukaan vuosina 2015-2016 jopa 200 alle 18-vuotiasta tyttöä kävi labiaplastiassa. 150 tytöistä oli alaikäisiä.

– Näen nuoria tyttöjä, 11-, 12-, 13-vuotiaita, jotka ajattelevat, että heidän vulvassaan on jotakin vikaa, että he ovat väärän muotoisia, väärää kokoa, ja he ilmaisevat jopa ällötystä, de Zuluet kuvasi

Vulvalla tarkoitetaan ulkoisia sukuelimiä.

BBC-kanavan mukaan leikkausta havittelevat jopa 9-vuotiaat tytöt. He olettavat, että sisempien häpyhuulten pitäisi olla näkymättömissä, kuin Barbie-nukella ikään. Todellisuudessa kaikki alapäät ovat erilaisia ja niiden välillä on suuria vaihteluita. On normaalia, että sisemmät häpyhuulet työntyvät esiin.

Koska leikkausta ei alaikäisenä saa kuin painavan syyn vuoksi, de Zuluet uskoo, että osa tytöistä liioittelee kokemaansa tuskaa.

– Vaikuttaa siltä, että tietoa siitä, miltä alapään pitäisi näyttää, ei ole.

Osa asiantuntijoista uskoo, että esimerkiksi pornokuvasto asettaa nuorille epärealistisia mielikuvia siitä, miltä naisen alapää näyttää.

BBC muistuttaa, että kehittyvän tytön alapää muuttuu ajan myötä, ja ”ongelma” saattaa poistua itsestään kasvun myötä. Moni uskoo olevansa huoliensa kanssa yksin, vaikka todellisuudessa kukaan ei puhu avoimesti siitä, miten alapää kehittyy ja että sen ulkonäkö on täysin normaali. Gynekologi Naomi Crouch ei ole omien sanojensa mukaan toistaiseksi nähnyt urallaan tyttöä, joka olisi tarvinnut leikkausta. Hän erikoistuu alaikäisiin potilaisiin.

– Tyttö voi joskus sanoa asioita, kuten "minä vain vihaan sitä, haluan vain, että se poistetaan", ja se, että tyttö tuntee näin mistä tahansa kehonsa osasta, varsinkin intiimiosasta, on hyvin järkyttävää, Crouch kuvaa.


***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot