Mainos
Mainos

Laihdutus meni liian pitkälle – 18-vuotias urheilijanuori kuoli vakavaan nestehukkaan

Thainyrkkeilyä harrastanut teini kuoli vakavaan nestehukkaan yritettyään pudottaa painoaan tärkeää ottelua varten.

Australialainen Jessica Lindsay, 18, ehti harrastaa thainyrkkeilyä kahden vuoden ajan, ennen kuin vaativa laji koitui nuoren naisen kohtaloksi. Intensiivisestä treenaamisesta seurannut romahtaminen vei naisen sairaalaan, jossa hän menehtyi neljä päivää myöhemmin saadusta hoidosta huolimatta.

Kuolinsyyksi paljastui vakava kuivuminen

Thainyrkkeilyssä kilpailijat jaetaan luokkiin painon perusteella, ja moni kilpailija pyrkiikin pudottamaan painoaan ennen ottelua pienemmän painoluokan toivossa. Näin aikoi tehdä myös amatöörikilpailuihin valmistautumassa ollut Lindsay, jonka tarkoituksena oli pudottaa painoaan 64 kiloon.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vain päivää ennen suunniteltua ottelua nainen romahti kesken juoksulenkin ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Vaikka urheilullinen nuori nainen saatiin nopeasti hoitoon, hän menehtyi neljä päivää myöhemmin.

– On olemassa piste, josta ei ole paluuta. Se on melko äärimmäistä ja johtuu kovasta kuivumisesta, tohtori Joe Kosterich kertoo.

WA Combat Sports Commisionin mukaan he pyrkivät jatkuvasti kehittelemään kilpailijoiden terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä sääntöjä, mutta he myöntävät, että tällä hetkellä mitkään lait tai säädökset eivät rajoita kilpailijoiden harjoittelua. 

Lähde: TheSun 

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme