Mainos
Mainos

Lankutatko kauemmin kuin puoli minuuttia? Se on liikaa!

Asiantuntijan mukaan aika ei ole lankutuksessa se kaikkein tärkein asia. 

Lankutuksen maailmanennätyksen haltija on onnistunut pysymään tässä haastavassa asennossa reilun kahdeksan tunnin, eli noin yhden työpäivän ajan. Ennen kuin ryntäät kokeilemaan omia rajojasi, pysähdy hetkeksi. Kannattaa nimittäin tiedostaa, että lankuttamisessa mahdollisimman pitkä aika ei ole se kaikkein tärkein asia.

Kuntovalmentajana ja lifestyle-ohjaajana työskentelevän Austin Lopezin mukaan optimaalisin lankutusaika on 20–30 sekunnin välillä. Lankussa pysyminen yli puolen minuutin ajan on Lopezin mukaan vain ajanhukkaa. 

– Hartialihasten kestävyys on ainoa todellinen hyöty, jonka saat pysymällä lankussa tätä kauemmin, mutta lankun todellinen tarkoitus on vahvistaa keskivartaloa, Lopez toteaa. 

Ota levypaino tai jumppapallo apuvälineeksi

Jos haluat todella haastaa keskivartaloasi, mutta puolen minuutin lankutusaika kuulostaa sinusta liian helpolta, hätä ei ole tämän näköinen. Mahdollisimman tehokkaan treenin saamiseksi Lopez kannustaa keskittymään ajan sijasta painoon ja lisäämään kevyen hiekkasäkin tai levypainon selkäsi päälle lankutuksen ajaksi.

– Tämä tulee haastamaan voimatasosi. Se on eksponentiaalisesti rankempaa ja kyynärpäiden varassa viettämäsi aika tulee olemaan sen arvoista, Lopez toteaa.

Toinen loistava keino lisätä lankkuun haastetta on ottaa mukaan jumppapallo tai tasapainoalusta. Varpaiden asettaminen lankun ajaksi epävakaan alustan päälle saa aikaan sen, että keskivartalosi joutuu tekemään töitä entistä enemmän pitääkseen itsensä oikeassa asennossa.

Mutta minkä tahansa vaihtoehdon valitsetkin, asiantuntija suosittelee tekemään kolmesta neljään enintään puolen minuutin kestoista lankutuskierosta.

Lähde: Popsugar

Myös seuraavat lankutusvariaatiot kannattaa ottaa kokeiluun. 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme