Mainos
Mainos

Löytyykö korvastasi tämä merkki? Voi paljastaa aivoinfarktiriskin

Tutkijat ovat nyt löytäneet yhteyden erään korvalehden piirteen ja korkean aivoinfarktiriskin välille.

Tuoreessa israelilaistutkimuksessa on löydetty viitteitä siihen, että korvalehti saattaa paljastaa hengenvaarallisen sairauden.

Frankin merkki on nimetty yhdysvaltalaislääkärin Sanders T. Frankin mukaan vuonna 1973. Lääkäri huomasi, että korvalehden merkki on yleinen nuorilla sydänsairauksista kärsivillä potilailla.

Tutkimuksessa tutkittiin yli kahtasataaneljääkymmentä aivoinfarktin saanutta henkilöä, joilta yli 75 prosentilta löydettiin diagonaalinen korvalehteä lävistävä ryppy, niin kutsutti Frankin merkki.

Merkki heikentyneestä verenkierrosta

Tämän korvalehdestä löytyvän merkin uskotaan olevan merkki aivoinfarktia aiheuttavasta tukkeutuneesta valtimosta. Toinen selitys tälle merkille löytyy heikentyneestä verenkierrosta, joka vähentää ihon elastisuutta aiheuttaen näkyviä ryppyjä. 

Vaikka tässä tutkimuksessa yhteys rypyn ja sairauden välillä näyttikin olevan selkeä, aivoinfarkteihin perehtynyt tutkija ei kuitenkaan suosittele hoitoihin ryhtymistä pelkän korvalehden rypyn perusteella.

Health Board South Walesin yliopiston tutkija Yaqoob Bhatin mukaan Frankin merkin on jo aiemmissa tutkimuksissa todettu olevan yhteydessä korkeaan ikään, diabetekseen, verenpainetautiin, sepelvaltimotautiin ja ääreisverenkierron sairauksiin. Vaikka tämä uusi tutkimus osoittaa merkin viittaavan nyt myös kohonneeseen aivoinfarktiriskiin, lisätutkimukset ovat paikallaan.

Lähde: Dailymail

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme