Mainos
Mainos

Luuli saaneensa ihottumaa ihokarvojen ajelusta – 21-vuotiaalla naisella olikin syöpä

Rhiannon Douglas luuli saaneensa karvojen ajelemisesta ihottumaa. Pian tilanne kuitenkin kääntyi vakavampaan suuntaan. 

Rhiannon Douglasin, 21, jalat reagoivat huonosti karvojen sheivaamiseen – tai niin nuori nainen luuli. Englantilainen Douglas luuli saaneensa jalkoihinsa ihottumaa karvojen ajelun vuoksi. Hän ei huolehtinut tilanteesta, mutta meni lääkäriin, kun ihottuma alkoi levitä voimakkaasti. 

Diagnoosin saaminen kesti puoli vuotta, sillä aluksi Douglasille diagnosoitiin verisuonten tulehdus, kertoo Daily Mail. Kipujen vuoksi hänellä epäiltiin jopa veritulppaa.

Lopulta kokeissa havaittiin 8,5-senttinen massa, joka kasvoi Douglasin rinnassa. Kävi ilmi, että kyse oli Hodgkinin lymfoomasta. Lymfooma eli imukudossyöpä on yksi yleisimmistä syöpätaudeista. Hodgkinin tautia eli Hodgkinin lymfoomaa esiintyy 20–30-vuotiailla sekä yli 60-vuotiailla.

– En voinut uskoa, että ihottuma jaloissani oli harvinainen merkki syövästä, en ollut koskaan kuullut tällaisesta tai nähnyt tällaista, joten olin täysin sokissa saatuani tietää asiasta, Douglas kuvasi.

Ihottumasta oli kuitenkin myös hyötyä. Jos ihottumaa ei olisi ollut, Douglas ei kenties olisi päässyt hoitoon ajoissa. Hän muutti elämäntapojaan diagnoosin saatuaan. Myös kasvain on kutistunut.

Lähde: Caters news, Daily Mail, Lymfooma.fi

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme