Mainos
Mainos

Matildalla, 21, on sairaus, joka saa hänet hikoilemaan taukoamatta – diagnoosi tuli helpotuksena

Koko elämänsä ajan 21-vuotias ruotsalaistyttö on hikoillut enemmän kuin muut. Diagnoosi liikahikoilusta tuli naiselle helpotuksena.  

Kun Matilda Berlin oli yksitoistavuotias, lisääntyneestä hikoilusta alkoi muodostua hänelle ongelmia. Murrosiän edetessä hikoilu lisääntyi entisestään ja esti lopulta jopa liikunnan harrastamisen.

– Yläasteella en koskaan käyttänyt esimerkiksi t-paitaa, vaan käytin aina pitkähihaisia, ja jokaisella välitunnilla kävin kylpyhuoneessa lisäämässä uusia paperipyyhkeitä kainaloihini. En koskaan nostanut kättäni oppitunnin aikana, jotta hikiläikkäni eivät näkyisi, Berlin kertoo.

Tyttö ei koskaan ymmärtänyt, mistä hikoilu oikein johtui, ja hän tunsi olevansa todella yksin ongelmansa kanssa.

Naisten hikoilusta vaietaan usein 

Vihdoin 16-vuotiaana Berlinin oireille saatiin vihdoin selitys: liikahikoilu. Diagnoosi tuli naiselle helpotuksena, sillä sen avulla hän sai todisteen siitä, ettei hikoilu ollut hänen oma vikansa. Hän pystyi vihdoin lopettamaan vuosia kestäneet itsesyytökset. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen ikäviä oireita hoidetaan nykyisin Botox-hoidolla, joita hän saa kerran vuodessa Tanskassa. Berlin on ollut hoitoihin erittäin tyytyväinen.

– Elämänlaatuni on todella parantunut, minusta tuli normaali eikä minun tarvitse hävetä enää. Ymmärrän, että se voi tuntua joistakin ylireagoinnilta, mutta kun se on oma ongelmasi, se on koko maailma, Berlin toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan sairaudesta puhuminen on erittäin tärkeää, sillä hänen mielestään naisten hikoilu on tabu, josta liian usein vaietaan. Hän toivoo toimivansa esimerkkinä kaikille samanlaisista oireista kärsiville. Hoitoon kannattaa hakeutua ajoissa.

Sairauden ei aina tarvitse olla häpeän aihe. Katso videolta erään naisen inpiroiva tarina. 


Lähde: Expressen 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme