Mainos
Mainos

Miessakit ry: Vähättelyä ja perättömiä syytöksiä – tällaista on miehiin kohdistuva henkinen väkivalta parisuhteessa

Väkivaltaa kohdanneet miehet kohtaavat yhä vähättelyä, vaikka väkivalta traumatisoi.

Miesten kokemasta väkivallasta puhuttiin Huomenta Suomessa viime vuoden elokuussa. Yllä olevalla videolla haastattelussa  Miessakit ry:n hankekoordinaattori Tommi Sarlin.

Väkivaltaa kokeneista miehistä 76,6 prosenttia on kokenut sitä perheenjäsenensä taholta, selviää Miessakit ry:n Väkivaltaa kokeneet miehet -hankkeen tuloksista.

Hankkeessa työskenneltiin kasvokkain 133 väkivaltaa kokeneen miehen kanssa. Puhelu- ja sähköpostineuvonnassa asiakkaita oli yli 400. Hankkeessa mukana olleet olivat kokeneet väkivaltaa eniten elämänkumppaninsa taholta, mutta myös lapsuudessa ja kadulla. Väkivaltaa ovat kokeneet kaikenikäiset ja kaikista koulutustaustoista olevat miehet.

Miehet kokevat henkisen väkivallan fyysistä haavoittavammaksi. Parisuhteessa henkinen väkivalta kohdistuu usein miesten isyyteen esimerkiksi vähättelyn ja perättömien syytösten myötä.

Erityislaatuista miesten kokemassa väkivallassa on se, että miehet eivät vieläkään puhu herkästi kohtaamastaan väkivallasta, eikä sitä välttämättä oteta vakavasti. Väkivalta myös traumatisoi miehiä.

Miehet saivat kuitenkin apua tarjotuista palveluista.  

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme