Mainos
Mainos

Miksi jotkut eivät koskaan haise hieltä? Syy löytyy kehostasi

Tutkituista naisista kahdella prosentilla oli "onnekas" geeni!

Oletko aina miettinyt, miksi jotkut uivat deodorantissa, kun taas toiset eivät tunnu tarvitsevan sitä lainkaan? Sille, miksi yksi haisee hieltä, toinen ei, on todella olemassa selitys! LiveScience-sivuston mukaan eräs geeni voi nimittäin poistaa hien hajun kokonaan.

Jos ihmisellä on ABCC11-geeni, hänen kainaloistaan puuttuu hikeen yhdistyvä kemikaali, jota bakteerit käyttävät ravinnokseen tuottaessaan hajua. Sama geeni vaikuttaa myös esimerkiksi korvan vaikun koostumukseen!

Aihetta tutkittiin vuonna 2013: tutkimukseen osallistui 6495 naista, joista kahdella prosentilla oli ABCC11-geeni. Tutkimuksessa ei havainnoitu miehiä. Tutkimusta tehnyt Ian Day kuitenkin arvioi, että lähes kaikilla itä-aasialaisilla ja korealaisilla sekä eurooppalaisista kahdella prosentilla on kyseinen geeni.

Tutkimuksen ABCC11-geenin omaavista naisista 78 prosenttia käytti silti deodoranttia – vaikkei edes tarvitse sitä! Dayn mukaan nämä ihmiset tuhlaavat rahaa tuotteeseen, jota eivät tarvitse, ja joka voi jopa ärsyttää ihoa. Hän epäilee käyttäytymisen syyksi halua mukautua normeihin. 


***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme