Mainos
Mainos

Näin uni vaikuttaa parisuhteeseen

Unen laadulla on hämmentävän suuri vaikutus parisuhteeseen.

Sleep-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa huomattiin, että parisuhteen tyytyväisyyden voi osittain päätellä parin unirytmejä huomioimalla. Parit, jotka menivät nukkumaan samaan aikaan ja myös heräsivät samaan aikaan olivat muita tyytyväisempiä. 

Läheisyys tärkeää

Suurin osa pariskunnista nukkuvat selkä selkää vasten. Tutkimuksessa huomattiin, että asennosta huolimatta lähekkäin nukkuvat parit olivat muita onnellisempia. Kaikkein tyytyväisimpiä suhteeseensa olivat sellaiset parit, jotka nukahtivat toisiaan vielä koskettaen.

Univaje ilmenee tunteettomuutena

Univaje heikentää tunteiden lukemista. Tämä tarkoittaa parisuhteessa usein sitä, että riitoja syntyy ja toisen tunteita ei jakseta ottaa niin hyvin huomioon.

Eräässä viime vuonna julkaistussa tutkimuksessa huomattiin, että parisuhdetta epäiltiin hanakammin, jos uni ei maittanut. Huonosti nukkuneet parit eivät myöskään liiemmin osoittaneet arvostusta toista kohtaan.

Univaje vaikuttaa naisiin enemmän kuin miehiin. Muutama vuosi sitten julkaistussa tutkimuksessa ilmeni, että huonosti nukkuneet naiset keskustelivat puolisonsa kanssa negatiiviseen sävyyn heti aamulla. Miehillä ei huomattu samankaltaista vaikutusta.

Lähde: Real Simple

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot