Mainos
Mainos

Nainen oli menettää syntymättömän lapsensa hoitajan virheen vuoksi – viime hetken pyyntö pelasti vauvan

Nainen oli lähellä menettää syntymättömän lapsensa virhetulkinnan vuoksi.

Matkalla kaavintaan ollut uusiseelantilainen nainen pyysi vielä lopullista ultraäänitutkimusta varmistaakseen, että hänen lapsensa oli todella kuollut, kuten hoitaja oli aiemmin väittänyt. Pyyntö oli syntymättömän lapsen kannalta ratkaiseva, sillä ultraäänitutkimus osoitti lapsen olevan elossa ja kehittyvän normaaliin tapaan.

Ensimmäisellä raskauskolmanneksella tehdyssä ultraäänitutkimuksessa hoitaja ei ollut löytänyt sikiön sydänääntä, ruskuaispussia tai istukkaa, jonka seurauksena hän uskoi sikiön menehtyneen kohtuun. Raskaana olevalle naiselle ei tarjottu mahdollisuutta tarkempaan, transvaginaaliseen ultraäänitutkimukseen, vaan tavallisen ultraäänitutkimuksen jälkeen perhe joutui kuulemaan huonot uutiset.

Vaihtoehdot kuultuaan nainen päätti odottaa muutaman päivän raskauden luonnollista keskeytymistä ja palata sairaalaan kaavintaan, jos näin ei tapahtuisi.

Ultraäänihoitajan pätevyys aiotaan tarkastaa

Viisi päivää myöhemmin sairaalaan palattuaan nainen vaati viimeistä ultraäänitutkimusta ennen suunniteltua kaavintaa saadakseen itselleen mielenrauhan. Kaikkien yllätykseksi ultraäänitutkimuksessa paljastui 17,6 millimetrin pituinen elävä alkio, joka näytti kasvavan ja kehittyvän täysin normaaliin tapaan.

Uuden-Seelannin Health and Disability Comissionerin julkaiseman raportin mukaan tapaus aiheutti raskaana olevalle naiselle suurta ahdistusta. Kuultuaan kohtukuolemasta nainen oli käyttänyt alkoholia, syönyt raskauden aikana vältettäviä ruokia ja ottanut lääkkeitä, jotka saattoivat mahdollisesti olla vaaraksi syntymättömälle lapselle.

Selvityksen mukaan ultraäänihoitaja toimi tapauksessa virheellisesti tulkitessaan sikiön elinkelvottomaksi yhden ultraäänitutkimuksen perusteella. Hoitajaa on myös kritisoitu siitä, ettei hän tarjonnut naiselle tarkempaa transvaginaalista tutkimusta. Ultraäänihoitajan pätevyyttä onkin suositeltu tarkistettavaksi.

Lähde: NZHerald

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme