Mainos
Mainos

Nainen, teetkö raskasta vuorotyötä? Saattaa heikentää hedelmällisyyttä

Haitallisia vaikutuksia havaitaan naisilla, jotka tekevät vuorotyötä tai nostelevat raskaita kuormia.

Naisen hedelmällisyyteen saattaa tuoreen tutkimuksen mukaan vaikuttaa myös se, millaista työtä hän tekee. Tulosten perusteella haitallisia vaikutuksia havaitaan naisilla, jotka tekevät vuorotyötä tai nostelevat raskaita kuormia.

Occupational and Environmental Medicine -lehden julkaisemat tulokset perustuvat 500 hedelmällisyyshoitoihin hakeutuneen naisen terveystietoihin. Osana hoitoja naisille tehtiin kattavat hedelmällisyystutkimukset, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

Tulosten perusteella raskasta fyysistä työtä tekevien munasarjoissa oli 9–14 prosenttia vähemmän antraalisia munarakkuloita sekä kypsiä munasoluja. Tämä havaittiin verrattuna fyysisesti kevyttä työtä tekeviin ja oli erityisen selvää ylipainoisilla ja lihavilla sekä yli 37-vuotiailla naisilla. Samanlainen yhteys havaittiin vuorotyötä tekevillä.

Vuorotyö ja työolot on yhdistetty hedelmällisyysongelmiin tätäkin ennen, mutta aiemmissa tutkimuksissa hedelmällisyyttä ei ole arvioitu näin tarkasti. Hedelmällisyyteen vaikuttavat kuitenkin hyvin monet seikat, joten tuloksia kannattaa tulkita varoen.

Suomessa noin 15 prosenttia pareista kärsii tahattomasta lapsettomuudesta jossain vaiheessa elämäänsä.

Copyright Duodecim 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.

***
Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot