Mainos
Mainos

Naiset käyttävät hammastahnaa raskaustestinä – asiantuntija kritisoi villitystä

Jokaisessa meissä asuu pieni tee se itse -henkilö, mutta viime aikoina ihmisten voidaan sanoa menneen hieman liian pitkälle oma-aloitteisuutensa kanssa. Netissä villitsee nimittäin tällä hetkellä video, jossa annetaan ohjeet helpon ja halvan raskaustestin tekemiseen kotioloissa.

YouTubeen ladatulla videolla näytetään, kuinka mahdollinen raskaus on mahdollista selvittää vain hammastahnaa, kahta kippoa ja ruiskua käyttämällä. Tämän kotikonstin väitetään selvittävän mahdollisen raskauden vain kolmessa minuutissa.

Lähes 3,4 miljoonaa katselukertaa saaneella videolla väitetään, että henkilö on raskaana silloin, jos virtsan ja hammastahnan seos muuttuu sinertäväksi ja vaahtomaiseksi.

Videolla opastetaan, kuinka raskauden selvittäminen hoituu kotikonstein.


Mutta mihin tämä väite perustuu? Videon mukaan hammastahnan ja virtsan aikaansaaman reaktion aiheuttaa istukkahormoni, jota alkaa erittyä munasolun hedelmöitytty ja kiinnityttyä kohtuun. Sama periaate on käytössä myös kaupasta ostetuissa raskaustesteissä. 

Videon väitteelle ei ole olemassa tieteellistä todistetta

Vaikka video on noussut suureen suosioon, The Gynae Centrenin lääkäri Alex Eskanderin mukaan videon väittämä teoria on hölynpölyä, eikä raskaushormonin ole tieteellisesti todistettu vaikuttavan hammastahnan väriin tai rakenteeseen. Lääkäri kritisoikin väitettä siitä, että tämä konsti voisi todella toimia. 

Jos epäilet olevasi raskaana, mies suosittelee asianmukaisesti hyväksytyn testin tekemistä.

– Nykyaikaiset raskaustestit havaitsevat, sisältääkö virtsa istukkagonadotropiinia, eli HCG-hormonia. Osa herkistä testeistä voi näyttää positiivista jo 12 vuorokauden kuluttua hedelmöityksestä, eli jo ennen kuukautisten poisjääntiä. Jos epäilet olevasi raskaana, kannattaa testi tehdä 3–5 vuorokauden kuluttua kuukautisten poisjäämisestä CE-hyväksytyllä testillä, ei hammastahnalla, Eskander toteaa.

Lähde: Independent

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot