Mainos
Mainos

Näitkö tällaisen kuvan somessa? Taustalla tärkeä syy

Miesten itsemurhia ehkäisevän kampanjan aloitti rugbypelaaja, joka menetti sukulaisensa itsemurhalle vuonna 2016.

Oletko viime aikoina törmännyt sosiaalisessa mediassa kuvaan, jossa mies tekee etusormellaan ja paukalollaan ok-merkin? Kuvan taustalla on tärkeä viesti, kertoo The Mighty -sivusto.

Kyseessä on miesten itsemurhia ehkäisevä projekti. Ok-merkillä miehet viestittävät toisilleen, että vaikeista tunteista on sallittua puhua. Merkkiä seuraa hashtag #itsokaytotalk, suom. on okei puhua.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kampanjan aloitti rugbypelaaja Luke Ambler, joka menetti sukulaisensa itsemurhalle vuonna 2016.

– Se oli häkellyttävää, vaikutus, joka tällä tapahtumalla oli lapsiini, sukulaisen perheeseen ja ystäviin. Päätin, että jotain on tehtävä, Ambler kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Ambler perusti Facebook-ryhmän ja julkaisi sitten itsestään kuvan ok-symbolin kera. Pian trendi levisi Iso-Britanniasta Australiaan ja Yhdysvaltoihin. 

Joka vuosi yli 42 000 amerikkalaista kuolee itsemurhan kautta. Suomessa vuonna 2014 itsemurhan teki 789 henkilöä. Määrä väheni vuodesta 2013 noin sadalla. Itsemurhien määrä Suomessa oli suurimmillaan vuonna 1990. Silloin Suomessa tehtiin yli 1500 itsemurhaa.

Miesten itsemurhakuolleisuus on Suomessakin huomattavasti suurempaa kuin naisten. Kolme neljästä itsemurhan tehneestä oli miehiä.

Mitä masennus on?


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme