Mainos
Mainos

Neljä vuotta ja 14 kiloa – nuori nainen rikkoo laihuuteen liittyvän onnellisuusmyytin

Eräs opiskelija jakoi astetta erilaisemman ennen ja jälkeen -kuvan rikkoakseen myytin, jossa matala paino yhdistetään automaattisesti terveyteen. 

Terveellinen ruokavalio ja liikunta yhdistetään usein painonpudotukseen, mutta aina näin ei ole. Irlantilaisen Amy Wileyn jakama kuvapari osoittaa, joissain tapauksissa asia voi olla täysin päinvastainen. 

Vuonna 2013 56,5-kiloinen nainen noudatti tiukkaa vähäkalorista dieettiä ja harrasti aerobista liikuntaa enemmän kuin olisi ollut tarpeen.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, 18-vuotias opiskelija painaa 69 kiloa, kiitos hänen tasapainoisen ruokavalionsa, joka sisältää sopivassa suhteessa niin proteiineja, hiilihydraatteja kuin tyydyttymättömiä rasvojakin. Monipuolisen ruokavalion ansiosta nainen jaksaa sekä opiskella että treenata kuntosalilla viidesti viikossa. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En voisi olla onnellisempi siitä, miltä näytän nyt. Olen mieluummin vahva Amie kuin laiha Amie, nainen kirjoittaa.

Muutos vaatii aikaa, ponnistelua ja määrätietoisuutta

Nainen paljastaa nauttivansa paljon enemmän painojen nostelusta ja lihaskuntoharjoittelusta kuin aerobisesta liikunnasta, jota hän harrasti ennen useita tunteja päivässä. Ennen hän saattoi mennä kuntosalille ja juosta juoksumatolla useita tunteja, mutta nykyisin pelkkä ajatuskin tästä kauhistuttaa.

Wileyn toteaakin, että salitreenin aikaansaama muutos ei ole ainoastaan fyysistä, vaan myös henkistä. 

– Toisin kuin kestävyysliikunta, painot ovat tehneet oloni vahvaksi ja itsevarmaksi, Wiley toteaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nykyisin Lontoossa asuva Wiley on dokumentoinut neljä vuotta kestänyttä matkaansa Instagramiin, jossa hänen muutostaan ”laihasta vahvaksi” seuraa jo yli 10 000 ihmistä. Naisen mukaan Instagram-tilin perustaminen on yksi parhaista päätöksistä, joita hän on koskaan tehnyt. Sen avulla hän on saanut sekä tukea että pystynyt kannustamaan myös muita muuttamaan elämänsä suunnan. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jokainen aloittaa jostain, ja se on asia, jota rakastan muutoskuvissa. Ne osoittavat muutoksen olevan mahdollista kaikilla, mutta se vaatii aikaa, ponnistelua ja määrätietoisuutta. Jokainen joka menee salille, tekee sen paremman itsensä vuoksi. Joten älä pelkää, vaan anna mennä, nainen kannustaa.

Lähde: DailyMail

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme