Mainos
Mainos

Nopea kivunlievittäjä! Tästä syystä sinun tulisi aina pitää tennispalloa mukana reissuillasi

Kirja, vesipullo, puhelin ja kuulokkeet kuuluvat monen lentomatkustajan vakiovarusteisiin, mutta tähän listaan tulisi asiantuntijan mukaan lisätä vielä yksi tärkeä esine – tennispallo.

Kun mietit pakkaamista, tennispallo ei taatusti ole ensimmäisenä mielessäsi. Vaikka matkasuunnitelmiisi ei kuuluisikaan tenniksen peluu, pallo kannattaa ottaa mukaan joka tapauksessa. Lääkäri kertoo nyt miksi.

Parantaa verenkiertoa ja helpottaa kipua

Lontoolaisen ortopediklinikan kirurgin Ali Ghozin mukaan tennispallon avulla voidaan helpottaa tyypillisimpiä kiputiloja, joita pitkät lentomatkat aiheuttavat. Sen lisäksi, että lentomatkat voivat saada olosi väsyneeksi ja turvonneeksi, paikallaan istuminen aiheuttaa usein myös kipua ja levottomuutta jalkoihin.

Sen sijaan, että joutuisit pyytämään vieressäsi istuvaa matkustajaa hieromaan jalkapohjiasi, kivun lievittäminen tennispallolla on astetta helpompi vaihtoehto. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin asettaa pallo jalkapohjan alle ja säädellä painetta mieleiseksi. 

Ghozin mukaan tämä lisää jalkojen verenkiertoa ja tekee olostasi huomattavasti mukavamman. Voit painaa ja hieroa tennispallolla myös muita kohtia kehossasi, jotka tuntuvat kipeiltä tai jännittyneiltä.

Jos tennispallo ei sattunut tälläkään kertaa mukaan, hätä ei ole tämän näköinen.

– Voit käyttää myös käsiäsi hieromalla jalkojen lihaksia nilkoista ylöspäin, jolloin saat veren virtaamaan takaisin sydämeen, Ghoz vinkkaa.

Mies kehottaa myös nostamaan takapuolen säännöllisesti penkistä ja juomaan riittävästi lentomatkan aikana. Myös istumisasentoon kannattaa kiinnittää huomiota ja istua selkä suorassa.

Myös tämä vinkki jokaisen matkailijan kannattaa ottaa haltuun. 


Lähde: Dailystar

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme