Mainos
Mainos

Nuori äiti kuoli vain viikkoja syöpädiagnoosin jälkeen – ehti julkaista varoittavan viestin ennen kuolemaansa

Nuori nainen kuoli vain neljä viikkoa musertavan syöpädiagnoosin jälkeen.

Reilu vuoden ikäisen tyttären äiti Kirsten Hawksey ehti julkaista tärkeän sanoman sisältäneen viestin, ennen kuin kuoli vakavan syöpädiagnoosin uuvuttamana.

Viimeisessä Facebook-päivityksessään 23-vuotias Hawksey kiitti perhettä ja ystäviään, jotka kannustivat häntä menemään lääkärin vastanotolle. Viestissään nainen toivoo, että ihmiset toimisivat toisin kuin hän, eivätkä jättäisi oireita huomioimatta. 

– En olisi koskaan mennyt lääkäriin, joten kiitän kaikkia niitä, jotka kannustivat minua selvittämään syyn selittämättömille mustelmilleni, nainen kirjoitti viimeiseen viestiinsä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Syöpä pysyitteli piilossa viimeiseen saakka

Jalkaansa ilmestyneen jäljen vuoksi lääkäriin menneelle naiselle diagnosoitiin akuutti promyelosyyttileukemia marraskuun 27. päivä.

Muuten olonsa täysin terveeksi tuntenut nainen oli jättänyt jäljen huomioimatta jo pidemmän aikaa, mutta kun mustelma jalassa alkoi pahentua entisestään, lähipiiri kannusti hänet lääkärin puheille. Lääkäriin meneminen tuntui naiselta oudolta, sillä jäljen lisäksi hänellä ei ollut muita oireita, vain tavallista väsymystä. 

Verikokeet paljastivat vakavan totuuden Hawkseyn terveydentilasta, ja pian hän löysi itsensä keskeltä kemoterapiahoitoja. Vakavasta diagnoosista huolimatta nainen yritti pysyä vahvana – pienen tyttärensä tähden.

– Oli todella outoa kuulla lääkärin suusta, kuinka sairas hän todellisuudessa oli, sillä hän istui siellä kanssani nauramassa ja vitsailemassa, Hawkeyn äiti kertoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Positiivinen asenne ei kuitenkaan pelastanut nuorta äitiä. Juuri ennen joulua vakavan diagnoosin saaneelle naiselle todettiin keuhkoinfektio, ja immuunijärjestelmän romahdettua hänet jouduttiin kytkemään elintoimintoja ylläpitävään koneeseen. Joulupäivänä naisen aivoissa todettiin vuotoa, ja hänen perheensä joutui tekemään raskaan päätöksen koneiden sammuttamisesta.

Nyt surun murtama perhe haluaa mahdollisimman monen lukevan naisen viimeisen viestin, jotta tietoisuus aggressiivisen syövän ympäriltä lisääntyisi.

Lähde: DailyMail 

Syöpäkeskuksen ylilääkäri Johanna Mattson kertoo videolla, millaisista muhkuroista kannattaa huolestua ja millaisista ei. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme