Mainos
Mainos

Oksettava löytö ilmastointilaitteista: Jos laitteen puhaltama ilma haisee pahalta, syy on tässä

Bakteerit ilmastointilaitteen sisällä tuottavat ammoniakinomaisen hajun. Ravintonaan bakteerit käyttävät kuollutta ihmisen ihosolukkoa.

Oletko koskaan lomamatkallasi pannut ilmastointilaitetta päälle, vain havaitaksesi, että sen tuottama ilma haisee pahalta? Syyllinen on nyt selvillä: ongelman taustalla on ainakin osittain kuollut ihmisiho, kertoo IB Times.

Hong Kongissa sijaitsevan Baptist University -yliopiston tutkijat ovat havainneet, että bakteerit ilmastointilaitteen sisällä tuottavat ammoniakinomaisen hajun. Ravintonaan bakteerit käyttävät kuollutta ihmisen ihosolukkoa, ja sen sisältämät ainesosat johtivat lopulta kamalaan hajuun.

Ongelmaa voi ehkäistä

Tutkijat löysivät neljä sienilajiketta ja seitsemän bakteerilajiketta, joita löytyi ilmastointilaitteista usein.  Ongelmaa voi ehkäistä lähinnä estämällä kuollutta ihosolukkoa päätymästä ilmastointilaitteen sisään.

Tutkimus julkaistiin Indoor Air -lehdessä.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme