Mainos
Mainos

"Olen itkenyt paljon" – sairaalan ”sylittelijät” antavat hoivaa vauvoille, joilla ei ole ketään muuta

Monilla vauvoista ei ole lainkaan perhettä. Heitä hellittelevät vapaaehtoiset sylittelijät.

Amerikkalainen Bess Jensen käy vapaaehtoistyössä paikallisessa sairaalassa. Hän on sylittelijä; Jensen ja muut vapaaehtoiset pitelevät vastasyntyneitä vauvoja, joilla ei ole muuta syliä, kertoo CNN. Monilla vauvoista ei ole lainkaan perhettä; osaa on ravisteltu vanhempien toimesta.

– Monesti vauvat eivät saa ihmiskosketusta ja hellyyttä, jota he tarvitsevat aikaisessa vaiheessa elämäänsä. Joten me tulemme tänne ja tarjoamme sitä, toinen vapaaehtoinen Sandy Ludwig kuvaa.

Yhteensä vapaaehtoisia on viisi. Vauvat tunnistavat heistä jokaisen.

– Kun nostan vauvan syliin, hän tuntee ääneni ja tietää, miltä tunnun. Hän käpertyy viereeni ja sitten me heijailemme. Tavallisesti nukutan vauvan, jos hoitajien pitää nukuttaa vauva, he tuovat hänet minulle, Jensen sanoo.

Hoitajat pitävät vapaaehtoisista, sillä vaikka heistä olisi ihanaa hellitellä vauvoja, muut työt vievät aikaa tältä kallisarvoiselta toiminnalta.

– Sitä itkee, jos vauvalla on jokin ongelma, jos jokin on vialla. Olen itkenyt paljon, Jensen kuvaa.


***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme