Mainos
Mainos

Oletko jo kuullut ”ponnistuslahjasta” – pitäisikö juuri synnyttäneet äidit palkita?

Ilmiöksi on noussut lahja, jonka tuore äiti saa synnytettyään lapsen.

Olet juuri saattanut lapsesi maailmaan. Saat hänet rinnallesi – mutta kaipaatko tämän lisäksi muuta lahjaa?

Stuff-sivusto pohtii niin sanotun "ponnistuslahjan" tarpeellisuutta. Kyseessä on lahja, jonka tuore äiti saa synnytettyään lapsen. Yleensä lahjan antaa vauvan isä, toisinaan läheinen perheenjäsen.

– Toisin kuin vauvajuhlissa saadut lahjat, ponnistuslahjassa on kyse vain äidistä, ei hänen vauvastaan, Heavy.com kuvailee.

– Ihanteellinen ponnistuslahja on jotakin, mitä nainen voi säilyttää vuosia, jotakin, joka on kouriintuntuva ilmaisu rakkaudesta ja omistautumisesta. Kuka tahansa nainen, joka on tehnyt uhrauksia kantaakseen lapsen raskauden loppuun asti, ansaitsee upean ponnistuslahjan.

Ponnistuslahjasta on puhunut muun muassa tennistähti Serena Williams, joka vauvan saatuaan kyseli Instagram-tilillään, saavatko muut synnyttäneet lahjoja, ja jos saavat, millaisia ne ovat.

Moni on kertonut vauvan olevan suurin mahdollinen palkinto. Osa äideistä oli kuitenkin saanut muitakin lahjoja: nimimerkki andrea_cheese sai lahjaksi asuntonsa käsirahan, nimimerkki courtneykain taas timanttikorvakorut kummastakin lapsestaan.

Today's Parent -lehden lahjalistauksen mukaan sopivia ponnistuslahjoja ovat esimerkiksi lapsen horoskooppimerkillä tai lapsen nimellä ja syntymäpäivällä nimikoitu koru, designer-käsilaukku, keinutuoli äidin ja lapsen yhteisiin hetkiin, uusi puhelin, ihanat tohvelit tai kalliit keittoastiat.

Heavy.com suosittelee sopivaksi lahjaksi esimerkiksi karaatin timanttisormusta, parfyymeja, ihonhoitovoidetta, Versacen kelloa, kylpylälahjakorttia tai sushinvalmistussettiä, joka korvaa raskaudenaikaisen sushikiellon.

Äänestys

Onko ponnistuslahja mielestäsi tarpeen?

Kyllä

Ei

Onko ponnistuslahja mielestäsi tarpeen?

Kyllä 31%

Ei 69%

31%
69%

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme