Mainos
Mainos

Oletko koukussa tupakkaan? Liikunta voi auttaa

Liikunta voi auttaa tupakan vierotusoireista kärsiviä, uusi tutkimus paljastaa.

Tutkijoiden mukaan tupakoitsijoiden, jotka yrittävät lopettaa pahan tapansa, tulisi keskittyä liikuntaa. Exeterin yliopistossa tehty tutkimus paljastaa, että liikunnalla voi taistella tupakan vierotusoireita vastaan.

Tutkimusta varten tarkasteltiin 19 aikaisempaa kliinistä tutkimusta. Tutkijat saivat selville, että liikunta voi vähentää nikotiinin tarvetta. Vaikka vaikutukset ovat väliaikaisia, liikuntaa voi suositella tupakasta eroon haluaville.

Tutkimuksen johtajan, professori Adrian Taylorin mukaan liikunta voi viedä ajatukset pois tupakasta ja samalla nostaa ihmisten mielialaa, jolloin heidän ei tarvitse hakea hyvän olon tunnetta tupakoinnista.

Addiction-julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen osallistuneet tupakoitsijat eivät yrittäneet lopettaa tupakointia millään muulla tavalla, eivätkä he käyttäneet tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettuja tuotteita, kuten nikotiinilaastareita.

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme