Mainos
Mainos

Oletko toimiston marttyyri? Testaa!

Oletko työpaikkasi marttyyri? Vastaa kymmeneen kysymykseen ja selvitä, onko työskentelytavoissasi ja asenteessasi parantamisen varaa.

Tunnistatko itsessäsi vikaa? Vastaa totuudenmukaisesti tohtori Nathan Anthonyn laatiman testin kysymyksiin kyllä taiei selvittääksesi totuuden.

1. Vastaan vähemmän kiireellisiin viesteihin töiden jälkeen, viikonloppuisin tai lomalla.

2. En voi työskennellä myöhempään kertomatta ainakin yhdelle kollegalle asiasta.

3. Olen vähemmän tuottelias päivän aikana, koska olen väsynyt aiemmista venyneistä työpäivistä.

4. Tunnen paljon paineita työpaikallani todistaakseni olevani korvaamaton.

5. Tarvitsen jatkuvasti positiivista palautetta, jotta saan työni tehtyä.

6. Joskus minusta tuntuu, että kollegojeni työssään tekemät virheet saattavat vaikuttaa huonolla tavalla minuun.

7. Menneisyydessäni – joko koulussa tai entisessä työpaikassa – on tapahtumia, joissa minua ei mielestäni ole huomioitu tai minua on kohdeltu piittaamattomasti.

8. Tunnen olevani hukassa, jos minulla ei ole kiire koko ajan.

9. Tunnen jatkuvaa painetta siitä, että minun olisi otettava enemmän töitä tehtäväksi.

10. Tunnen oloni toisinaan ulkopuoliseksi tai sivuutetuksi töissä.

Laske kyllä-vastauksesi ja katso pisteet:

0-3: Olet ihan tavallinen, vähän ylityöllistetty henkilö, joka välittää työstään ja siitä, mitä ihmiset ajattelevat sinusta.

4-6: Saatat olla jotain työnarkomaanin ja toimistomarttyyrin välimaastosta – tai sinulla saattaa olla rankkaa töissä juuri nyt. Opi pitämään puoliasi ja ole tietoisempi teoistasi työpaikallasi.

7-10: Saattaa olla vaikeaa myöntää, mutta olet todennäköisesti toimistomarttyyri. Se ei välttämättä ole sinun vikasi, sillä tähän ansaan on helppo pudota. Yritä selvittää, mitä yksityiselämästäsi puuttuu ja millaisia askelia voisit ottaa muuttaaksesi käytöstäsi – niin itsesi kuin muiden takia.


AVA

Kuva: Shutterstock

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot