Mainos
Mainos

Onko tämä kauneusvillitys jo eläinrääkkäystä?

Eläimet on otettu jo vuosia sitten Amerikassa vahvasti huomioon kauneusteollisuudessa. Uusin villitys tällä saralla on koirien manikyyri, joka voi aiheuttaa lemmikeille vakavia terveyshaittoja.

Amerikassa koirien pukeminen koruihin ja merkkivaatteisiin sekä turkin värjääminen alkavat olla jo tuttu ilmiö. Nyt koirien "kauneudenhoitoa" ollaan saattamassa entistä laajempiin mittoihin, kun lemmikkien pitkiksi jätettyjä kynsiä lakataan.

Koiralle samanlainen manikyyri kuin omistajalle

Amerikkalaisyritys Warren London kauppaa avoimesti koirien manikyyrejä. Pawdicure-nimellä kutsuttu koiran kynsihuolto tarkoittaa koiran pitkiksi jätettyjen kynsien lakkaamista asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Yritys markkinoi palveluaan, jonka avulla kynsien lakkauksesta innostuneet koiranomistajat voivat jakaa harrastuksen lemmikkiensä kanssa. Koirien tassuille tarjotaan myös erilaisia hoitoja.

Vakavia terveyshaittoja

Koirien manikyyrillä on kuitenkin kääntöpuolensa. Jotta koirien kynnet olisi mahdollista lakata, on ne jätettävä leikkaamatta. Koirien kynsien leikkaaminen on lemmikkien terveyden kannalta tärkeää. Leikkaamattomat kynnet saattavat aiheuttaa koirille vakaviakin terveyshaittoja.

Liian pitkät kynnet voivat pahimmillaan vääntää tassuja epäluonnolliseen asentoon ja kynnet saattavat kasvaa ihon sisään. Liian pitkät kynnet myös katkeavat ja halkeavat helpommin.

Koiran kynsien liiallisella kasvulla voi olla myös pidempiaikaisia seurauksia. Kun kynsi kasvaa liian pitkäksi, sen ydin saattaa kasvaa kynnen mukana. Myöhemmin leikkaaminen vaikeutuu entisestään tämän vuoksi.

AVA

Kuvat: Splash

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme