Mainos
Mainos

Opiskelija luopui alkoholista ja laihtui kymmeniä kiloja: "Olen paljon onnellisempi kuin ennen"

Villiä opiskelijaelämää viettänyt nainen luopui alkoholista ja laihtui 40 kiloa. Terveelliset elämäntavat ovat tuoneet esiin myös kauan kadoksissa olleen itsevarmuuden.   

Parikymppinen Jasmine Jacobs painoi vielä muutama vuosi sitten yli sata kiloa ja hukutti epävarmuutensa alkoholiin. Lukuisten epäonnistuneiden dieettien jälkeen nainen päätti, että nyt olisi muutoksen aika. Hän jätti alkoholin kokonaan pois elämästään ja ryhtyi liikkumaan useamman kerran viikossa. 

Tänä päivänä ravitsemusta opiskelevaa naista ei tunnista enää samaksi henkilöksi. Itseluottamusta uhkuva nainen painaa nykyisin 59 kiloa ja nauttii terveellisten elämäntapojen mukanaan tuomasta energiasta.

Kiusaaminen jätti ikuiset arvet

Jacobs kertoo kärsineensä ylipainosta lapsuudesta saakka, ja on joutunut kokemaan painonsa vuoksi paljon kiusaamista. Kiusaamisen aiheuttama epävarmuus jäi kummittelemaan naisen elämään aikuisuuteen saakka.

– Koulun kuntosalilla käyminen oli todella vaikeaa. Muistan vieläkin sen, kun kaikki nauroivat minulle, kun juoksin. Hetken aikaa pelkäsin kuntosalilla käymistä, nainen muistelee.

Teini-ikään tultuaan nainen ryhtyi hukuttamaan kiusaamisen aiheuttamaa ahdistusta alkoholiin. Juhliminen paikkasi samalla myös 16-vuotiaan naisen yksinäisyyttä. Epäsäännöllinen elämänrytmi ja alkoholi nostivat naisen painoa entisestään, ja pian hän huomasi painavansa yli sata kiloa.

Ruokavalio ennen

Aamiainen: muroja, pannukakkuja, köyhiä ritareita, munia 
Lounas: pizzaa, voileipiä, hampurilaisia, makkaraa
Illallinen: spagettia, pizzaa, pikaruokaa
Jälkiruoka: kakkua, jäätelöä, karamelleja, sipsejä
Välipalat: kakkua jäätelöä, karamelleja, sipsejä, hedelmiä

Ruokavalio nyt

Aamiainen: kananmunan valkuaisia, täysjyväleipää, hedelmiä
Lounas: kanasalaatti
Illallinen: lohta, parsakaalia, bataattia
Jälkiruoka: jogurttia, hedelmiä, manteleita
Välipalat: voileipäkeksejä, vihanneksia ja dippiä, omenoita

–  Lääkärit olivat huolissaan siitä, että saisin diabeteksen, koska se kulki suvussani. Melkein kaikilla isäni puolelta on se, isääni lukuun ottamatta.

Onnellisuus ja itsevarmuus ovat kasvaneet 

Vuonna 2012 Jacobs ryhtyi selvittämään itsenäisesti ruokavalion merkitystä hyvinvointiin. Hän halusi elää elämänsä parhaaat vuodet terveenä, hoikkana ja onnellisena. Terveellisen ruokavalion lisäksi nainen ryhtyi kuntoilemaan kuudesti viikossa. Uudet elämäntavat näkyivät pian myös vaa'alla. 

– Karsin hiilihydraatteja ja syön enemmän kasviksia. Tarkkailen myös annoskokojani, mutta yritän olla tuntematta syyllisyyttä, jos sorrun hieman.

Yli neljäkymmentä kiloa laihtunut nainen kertoo olevansa nykyisin todella onnellinen ja paljon itsevarmempi kuin ennen. Jacobs toivoo, että hänen esimerkkinsä motivoisi mahdollisimman monia elämänmuutokseen. 

Muutostarinat inspiroivat! Katso videolta suomalaisnaisen uskomaton matka ylipainosta fitness-kisoihin. 


Lähteet: CatersNews, MVPhotos

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme