Mainos
Mainos

Painoi alle 30 kiloa – anoreksiaan lähes kuollut Alice haaveilee nyt urasta lääkärinä

Vaikeaa anoreksiaa sairastanut Alice Clarke päätyi sairaalaan neljästi vuoden sisällä, ja hänen täytyi käyttää pyörätuolia liikkuakseen.

Kanadalainen Alice Clarke, 18, haluaa valmistua lääkäriksi. Vielä kaksi vuotta sitten Clarken tulevaisuus oli epävarma, sillä hän sairasti vaikeaa anoreksiaa.

Pahimmillaan Clarke painoi alle 30 kiloa; hänen painoindeksinsä oli 10,6. Normaaliksi luokiteltu BMI-alaraja on 18,5.

Anoreksia alkaa yleensä toiveena laihtumisesta. Sairastunut lisää liikuntaa, paino alkaa pudota ja palaute on tavallisesti positiivista: saavutuksia ja uutta ulkomuotoa kehutaan.

Toive laihtumisesta ei kuitenkaan haihdu. Ruuasta kieltäytyminen ja laihtuminen ovat anorektikolle onnistumisia, ja elämää ja itseä voi hallita pudottamalla painoa "vielä vähän". Sairastunut pelkää lihomista ja kokee itsensä lihavana, vaikka olisi alipainoinen. Hän liikkuu paljon ja pakkomielteisesti.

Clarke laihdutti tunteakseen itsensä onnellisemmaksi kehonsa suhteen; pahimman vaiheen lopussa hän ei kuitenkaan enää tunnistanut kehonsa nälän herättämiä signaaleja. 

Clarke päätyi sairaalaan neljästi vuoden sisällä, ja hänen täytyi käyttää pyörätuolia liikkuakseen.

Toipumisen tielle nuori nainen päätyi vuonna 2014. Nyt hän voi paljon paremmin ja on päässyt normaalipainon alueelle.

Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan suurin osa syömishäiriöön sairastuneista paranee. 

***


Lähde: Caters News, Syomishairioliitto.fi

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot