Mainos
Mainos

Perhe juuttui liikenneruuhkaan – tytär syntyi auton etupenkille

Vaikka kolmatta lastaan odottava äiti ei ollutkaan suunnitellut synnyttävänsä sairaalassa, hän ei koskaan uskonut, että saattaisi lapsen maailmaan parkkipaikalla perheen autossa.

Valokuvaajana työskentelevä Katie Gaeta oli suunnitellut luonnollista synnytystä niin kutsutussa synnytyskeskuksessa sairaalan sijaan. Hän oli synnyttänyt kaksi ensimmäistä lastaan sairaalassa, ja hän ajatteli toisenslaisessa ympäristössä tapahtuvan synnytyksen olevan voimaannuttava kokemus, jonka hän halusi kerran elämässään kokea.

Viimeisen seitsemän kuukauden ajan äiti oli valmistautunut synnytykseen opettelemalla kivunhallintaa ja hengitystekniikoita, kuuntelemalla opetusnauhoja ja lukemalla kirjallisuutta. Perusteellisesta valmistautumisesta huolimatta synnytys ei sujunut lähellekään niin kuin äiti oli suunnitellut. 

Perhe sai ainakin hyvän tarinan kerrottavakseen 

Keskiviikkona supistusten tihennyttyä Katie ja hänen miehensä Tony hyppäsivät autoon ja lähtivät ajamaan kohti synnytyskeskusta synnytyksessä avustavan doulan ajaessa heidän perässään. Aluksi kaikki näytti sujuvan suunnitelmien mukaan, kunnes he yhtäkkiä ymmärsivät olevansa keskellä liikenneruuhkaa.

– Lapsiveteni menivät autossa, Honda Odysseyn etupenkillä, tuore äiti kertoo.

Isä koukkasi nopeasti parkkipaikalle, eikä mennyt aikaakaan, kun hän jo piteli sylissään pientä tytärtään. Emma syntyi auton etupenkillä terveenä, 3,2 kilon painoisena.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hän ei odottanut. Hyppäsin ulos autosta, kaadoin selkänojan taakse ja seuraava asia jonka muistan on, että Katie piteli Emmaa, Tony kertoo.

Äiti ja lapsi vietiin paikallisen poliisin avustamana sairaalaan, jossa molempien kunto todettiin hyväksi ja perhe pääsi pian kotiin. Vaikka kaikki ei sujunutkaan monisivuisen synnytyssuunnitelman mukaan, äiti sai kuin saikin synnyttää muualla kuin sairaalassa – ja perhe sai hyvän tarinan kerrottavakseen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kadehdin vaimoni rohkeutta ja vahvuutta ponnistaa tällainen tarina ulos tänään, Tony kertoo. 

Lähde: KMOW

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme