Mainos
Mainos

Professori: Näin pitkä työviikko olisi ihanteellinen

Kolme vapaapäivää viikossa on useimmille pelkkää unelmaa, vaikka brittiläisen professorin mielestä sen pitäisi olla normaali käytäntö.

Kaksi päivää ei riitä, vaan professori John Ashtonin mukaan ihminen tarvitsee vähintään kolme vapaapäivää viikossa, jotta työelämä ei aiheuttaisi haitallista määrää stressiä, kertoo geniusbeauty.com. Ashton on tutkinut työviikon ihannepituutta jo pitkään.

Hän kertoo, että viisipäiväinen työviikko aiheuttaa voimakasta stressiä, mikä johtaa esimerkiksi liian vähäiseen lepoon ja vähentää perheen ja ystävien kanssa yhdessä vietettyä aikaa. Säännöllisesti ajanpuutteen vuoksi väliin jäävä urheilu ja perheen tai harrastusten parissa vietetty aika aiheuttaa pahimmillaan masennusta.

Ashton väittää, että säännöllinen kolmepäiväinen viikonloppu parantaisi merkittävästi ihmisten henkistä hyvinvointia. Hän uskoo, että kolmen päivän viikkolepo parantaisi ihmisten perhesuhteita, jonka seurauksena ihmisten terveys ja yhteiskunnan hyvinvointi kasvaisivat merkittävästi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot