Mainos
Mainos

Raivojooga yhdistää venyttelyn ja tunteiden näyttämisen: "Tarkoitus on tulla ihan hemmetin zeniksi"

Mindfulness on niin vuotta 2015. Uusin hyvinvointitrendi on vienyt rentoutumisen askelta pidemmälle.

Haluatko rentoutua ja pitää huolta kehoastasi, mutta tavallinen jooga tuntuu sinusta liian rauhalliselta? Jos vastasit kyllä, uusi rage-jooga, tuttavallisemmin raivojooga voi olla juuri sinua varten.

Kanadalainen Lindsay Istace, 24, tuli keksineeksi uuden hittitunnin samalla, kun hän yritti päästä yli sydänsuruista. Hän tuli luoneeksi uuden joogan, jonka avulla on mahdollista sekä kehittää taitojaan että vapauttaa stressiä. Nainen itse kertoo löytäneensä todellisen itsensä tämän keinon kautta.

– Kun aloin käymään joogatunneilla, minusta tuntui, etten sopinut joukkoon. Monilla studioilla oli hyvin ilmeetön, vakava ja liian rauhallinen lähestymistapa asioihin, nainen kertoo rage-joogan synnystä.

Raivojoogatunnin aikana on tarkoitus päästää ilmoille kaikki sisällä vellovat tunteet. Istace kertoo, että tunnin aikana itketään ja kiroillaan paljon.

– Mahdollisuus omien tunteiden näyttämiseen on hyvin terapeuttista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Venymistä, rivouksia ja alkoholia

Istace piti ensimmäisen rage-joogatunnin tammikuussa, ja heti ensimmäisestä tunnista lähtien kyseinen laji on ollut menestys. Tunnin mainostetaan sopivan erinomaisesti kaikille, joille perinteinen joogakulttuuri ei tunnu omalta ja ketkä eivät halua ottaa lajia niin vakavasti.

– Tämä yhdistää venyttelyn, erilaiset asennot ja huonon huumorin. Tarkoituksena on tulla ihan hemmetin zeniksi.

Tiukkapipoisten ei tunneille kannata tulla, sillä rivouksien huutamisen lisäksi tunneilla saa juoda myös alkoholia. Alkoholin ei ole katsottu tuovan ongelmia, vaan sillä on useimmiten vapauttava vaikutus.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tällä hetkellä vain Kanadassa pidettävien rage-joogatuntien idean uskotaan leviävän nopeasti myös muualle maailmalle. 

Video: Rage-joogaa odotellessa voit purkaa aggressiosi näiden liikkeiden avulla.

Lähde: Dailymail

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme