Mainos
Mainos

Seksielämän kannalta parasta? Lääkäri: Miesten ei pitäisi koskaan katsoa, kun naiset synnyttävät

Tohtori Michel Odentin mukaan mies ei saa nähdä vaimonsa synnyttävän.

Tuleva äiti, ottaisitko miehesi mukaan synnytykseen? Mies, haluaisitko nähdä, kun vaimosi synnyttää? Tohtori Michel Odentin mukaan vastaus on selvä: mies ei saa nähdä vaimonsa synnyttävän.

Tohtorin mukaan se, ettei mies tule synnytyssaliin, on hyödyksi paitsi hänelle itselleen, äidille ja syntyvälle lapselle. Odent uskoo, että ilman kumppanin läsnäoloa naisen on helpompi rentoutua, kertoo Netmums-sivusto.

– Totuus on, että ilman miestä nainen voi rentoutua synnytykseen tavalla, joka nopeuttaa sitä, Odent kommentoi.

– Syntymän jälkeenkin nainen tarvitsee muutaman hetken omaa aikaa vauvan kanssa, varsinkin aikana, joka seuraa syntymää, mutta edeltää istukan ponnistamista ulos. Kyse ei ole vain hänen tarpeestaan muodostaa side vauvan kanssa. Fyysiseltä kannalta hänen täytyy työntää istukka ulos rennosti, hänen oksitosiinitasonsa, rakkaushormoninsa, tason täytyy nousta huippuunsa. Näin tapahtuu, jos naisella on hetki aikaa unohtaa kaikki maailman asiat, vauvaa lukuun ottamatta, ja jos hänellä on aikaa, jonka katsoa vauvaa silmiin, pitää tätä ihokontaktissa ja nuuhkia häntä ilman häiriötekijöitä.

Odent kertoo myös havainneensa, että erityisesti vaikean synnytyksen näkeminen aiheuttaa miehissä jopa synnytyksenjälkeisen masennuksen kaltaisia oireita. Kaiken lisäksi Odent uskoo, että joidenkin asioiden on parasta säilyä mysteereinä.

– Teemme monia asioita yksityisesti, jotta voisimme säilyttää tietyn säädyllisyyden ja mysteerin. Ja seksielämämme hyväksi voi olla hyvä lisätä synnytys listalle.

Aihe on jakanut äitien mielipiteet: osa synnytti mielellään yksin, osa piti synnytyksestä poistuvaa miestä pelkurina. Mitä mieltä sinä olet?

Saako mies mielestäsi nähdä naisen synnyttävän?

Yhteystiedot


Lähde: Netmums.com

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme