Mainos
Mainos

Selvitys paljasti: Naisen menestys on kolaus miehen itsetunnolle

Menestyvä nainen vaikuttaa miehen itsetuntoon, kertoo qz.com.

Menestyvä nainen vaikuttaa miehen itsetuntoon, kertoo Quartz-verkkojulkaisu. Floridan ja Virginian yliopistojen tutkijoiden mukaan menestyvä nainen kolhaisee mieskumppaninsa egoa, vaikka tämä ei haluaisikaan sitä itse tunnustaa.

Menestystä tutkittiin antamalla pariskunnille ongelmanratkaisutehtäviä. Tehtävän suorittamisen jälkeen osanottajille kerrottiin, että heidän kumppaninsa oli joko menestynyt testissä hyvin tai epäonnistunut ongelmanratkaisussa täydellisesti.

Koehenkilöiden piti vastata kyselyyn aiheesta. Heitä tutkittiin myös sana-assosiaatiotehtävällä.

Jos koehenkilö sai itse kirjallisesti kertoa tunnetilastaan, oman kumppanin menestys ongelmanratkaisutehtävässä ei vaikuttanut mitenkään. Sana-assosiaatiotehtävä kuitenkin paljasti, että miesten itsetunto aleni, jos heidän kumppaninsa oli onnistunut ongelmanratkaisutehtävässään hyvin. Naisten itsentuntoon miehen menestys ei puolestaan vaikuttanut.

Tutkijoiden mukaan selvitys todistaa, että mies kokee naisen menestyksen henkilökohtaisena epäonnistumisena.

Tutkimukseen osallistui nuoria henkilöitä Yhdysvalloista ja Alankomaista.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot